Home Mozaik Misteriozni otok koji se pojavio na Google kartama zbunio znanstvenike: ‘Bizarno’

Misteriozni otok koji se pojavio na Google kartama zbunio znanstvenike: ‘Bizarno’

257
0

Jedan otok u južnom Pacifiku koji se mogao vidjeti na Google Mapsu zbunio je čak i znanstvenike koji su istraživali što se ondje nalazi. Ostali su iznenađeni kada nisu uspjeli pronaći ništa, piše Mirror.

Čudan pojas zemlje, poznat i kao Sandy Island, bio je nepoznanica dugi niz godina. Pojavio se između Australije i Nove Kaledonije, a na Google Earthu se vidio kao tamna mrlja različita od ostalih otoka koji se nalaze u blizini.

Znanstvenici nisu pronašli ništa osim plavih morskih talasa. Zabilježili su da tamo dubine oceana iznose više od 1.400 metara te došli do zaključka kako je nemoguće da se ispod vode krije nešto što bi bilo vidljivo.

“Željeli smo to provjeriti jer su navigacijske karte na brodu pokazale dubinu vode od 1.400 metara u tom području, što je vrlo duboko. Nalazi se na Google Earthu i drugim mapama pa smo otišli provjeriti i nije bilo otoka. Zaista smo zbunjeni, prilično je bizarno”, rekla je Maria Seton sa Sveučilišta u Sydneyju.

Google je naposljetku 2012. godine uklonio takozvani Sandy Island s Google Mapsa. Korisnici Google Eartha tvrde kako se sjećaju da su uočili nešto iz satelitskog prikaza morskog dna te su bili šokirani kada su uočili misteriozni otok koji datira iz vremena kada je britanski istraživač kapetan James Cook ucrtao “Sandy I” na sjeveroistočnoj obali Australije.

Previous articleGvardiol izbio s crte. Rangersi sekundu kasnije zabili za finale!
Next articleMišković o odlasku najveće zvijezde i novoj Rijeci: Pitajte njega je li pričao s Dinamom!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here