Home Vijesti Mladi HNS-a: Sekularnost države je ustavna obveza

Mladi HNS-a: Sekularnost države je ustavna obveza

877
1

Predsjednik Interesnog odbora mladih HNS-a Zvonimir Klobučar i saborska zastupnica Nada Turina Đurić predstavili su danas u Rijeci temeljne stavove mladih HNS-a u sklobu regionalnog obilaska Hrvatske kojeg mladi HNS-a. uz podršku saborskih zastupnika održavaju već treći vikend.

Ovog puta glavna tema bio je odnos Republike Hrvatske i vjerskih zajednica, odnosno promocija stava da ugovor sa Svetom stolicom treba postupno raskinuti.

“Vjeronauk treba biti održavan u objektima vjerskih zajednica, a proračunsko financiranje vjerskih zajednica za nas je neprihvatljivo jer ne trebaju svi građani sudjelovati u plaćanju usluga koje svi ipak ne koriste”, kazao je Klobučar.

Nada Turina Đurić istaknula je kako mladi politički aktivisti, a posebno liberalni imaju zadaću otvarati kontroverzne teme i poticati javnu raspravu o društvenim pojavama koje izazivaju buđenje niskih strasti. “Time se podiže demokratski standard i zato mladi HNS-a imaju imaju potporu stranke u promicanju temeljnih liberalnih političkih stavova, a sekularizam, kao ustavna kategorija, jedan je od njih”, dodala je.
Regionalni obilazak nastavlja se akciom “na kavi s” Mladima HNS-a u Selcu gdje će se također predstaviti booklet Mladih HNS-a, te u prosincu i siječnju obilascima središnje Hrvatske i Dalmacije.

1 COMMENT

  1. E kad Predsjednik NO-a ovako zbori, jao si ga hrvatskoj brodogradnji…a kad ovim stupidnim izjavama pridodamo još i činjenicu da je g. Kuljanić 2001. izbo škarama i nožem rođenog oca (bilo u Crnoj Kronici NL-a) onda slobodno možemo reći još i: Jao si ga i HNS-u…Čačić ubojica, Kuljanić u pokušaju…..jebateled pa HNS je fakat sprdačina od partije…

    He he he 🙂
    Čačić ubojica, Kuljanić u pokušaju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here