Home Mozaik Mnogi ovo rade na WC-u, a ne bi trebali: ‘Riskirate opasne bakterije!’

Mnogi ovo rade na WC-u, a ne bi trebali: ‘Riskirate opasne bakterije!’

155
0

Koliko vam se puta dogodilo da nakon obavljanja male li velike nužde prvo pustite vodu, a onda ustanete s WC školjke? Ta bezazlena navika može izazvati zdravstvene probleme, objašnjava doktorica Mehraneh Saeed Saleh na svojim društvenim mrežama.

Izbjegavajte puštanje vode
“Kada se WC školjka ispire bez zatvaranja poklopca, kapljice, koje sadrže bakterije, mogu se ispustiti u zrak i prijeći dva metra”, rekla je doktorica i dodala da WC školjke obično sadrže milijun bakterija, osobito nakon njezine upotrebe.

Opasne bakterije poput Escherichije coli i stafilokoka mogu dospjeti na vašu kožu i stvoriti osip, bubuljice i mrlje. Escherichia coli može izazvati jaku bol u trbuhu, krvavi proljev pa čak i probleme s bubrezima. Simptomi obično traju do sedam dana ako nema komplikacija, ali neke infekcije stvaraju teže zdravstvene probleme.
Stafilokok obično uzrokuje samo probleme s kožom kao što su akne, čirevi, mrlje i osip. Ali ako uđe u krvotok može izazvati infekcije krvotoka, upalu pluća ili infekcije kostiju i zglobova.

“Da biste to spriječili, preporučljivo je da uvijek zatvorite poklopac prije ispiranja”, ističe doktorica Saleh i podsjeća na redovno održavanje higijene kupaonice.

Previous articleGliserom projurio među kupače, počeo se svađati, pokazao guzicu i doviknuo: ‘Ja sam branitelj, a tko ste vi?‘
Next articleRazriješen don Damir Stojić, svećenik koji je organizirao predavanja ratnog zločinca Darija Kordića

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here