Home Sport Modrićevi imaju 1.8% šanse osvojiti Svjetsko prvenstvo

Modrićevi imaju 1.8% šanse osvojiti Svjetsko prvenstvo

210
0

Brazil nije osvojio Svjetsko prvenstvo od 2002., ali postoji velika šansa da bi Katar 2022. mogao biti njihovo prvenstvo.

Koristeći Stats Performov model predviđanja Svjetskog prvenstva umjetne inteligencije, Južnoamerikanci su se pokazali kao favoriti za podizanje trofeja po rekordno šesti put.

Kako bi se dobila cjelovitija slika o tome tko će osvojiti Svjetsko prvenstvo 2022., model predviđanja procjenjuje vjerojatnost ishoda svake utakmice – pobjede, remija ili poraza – korištenjem koeficijenata na tržištu klađenja i poretka momčadi Stats Performa.

Omjeri i ljestvica temelje se na povijesnim i nedavnim nastupima momčadi. Model zatim uzima u obzir snagu protivnika i težinu njihovog puta do finala korištenjem vjerojatnosti ishoda utakmice, uzimajući u obzir sastav skupina i rasporede u nokaut fazi.

Brazil izlazi s najvećim izgledima za pobjedu. Peterostruki pobjednici, koji su ukupni favoriti za pobjedu, imaju 16% šanse podići trofej prema modelu, a kao ukupni favoriti turnira, ujedno su i tim s najvećom vjerojatnošću da dođu do finala (25 %).

Odmah iza peterostrukog pobjednika Brazila, Argentina je ta koja ima drugu najveću vjerojatnost osvajanja ovogodišnjeg Svjetskog kupa. Momčad Lionela Scalonija, koja je favorit u skupini C, ima 13% šanse da ove godine osvoji trofej.

Prvih pet kandidata za Svjetsko prvenstvo 2022. zaokružuju Francuska (12%), Španjolska (9%) i Engleska (9%).

Unatoč tome što je treći ukupni favorit za osvajanje turnira, Francuska zapravo ima najveću vjerojatnost da će se kvalificirati u nokaut fazu turnira (91%), prije ukupnog favorita Brazila (89%).

Malo je vjerojatno da će Hrvatska, koja je poražena u finalu 2018., ponoviti tu izvedbu. Momčad Zlatka Dalića ima samo 4% šanse da se ove godine vrati u finale, dok 11 drugih momčadi na turniru ima veću vjerojatnost da to učine. (BBC)

Previous articleBruno Goda novi igrač Rijeke, potpisao ugovor na 2 i pol godine
Next articleTršćanski boksački klub za sponzora uzeo – stranicu za eskort

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here