Home Mozaik Morski psi napali katamaran na napuhavanje blizu Australije, spašena tri muškarca

Morski psi napali katamaran na napuhavanje blizu Australije, spašena tri muškarca

133
0

Morski psi su u moru blizu australske obale napali katamaran na napuhavanje i ugrozili živote trojice muškaraca. Spasioci su jučer ujutro uspjeli iz mora izvući muškarce, nakon što je katamaran djelomično potonuo uz australsku sjeveroistočnu obalu.

Dvojica Rusa i jedan francuski državljanin, u dobi od 28 do 63 godine, putovali su na katamaranu iz Vanuatua u grad Cairns, objavila je Australska uprava za pomorsku sigurnost (AMSA). No, u jednom trenutku su morski psi napali trupove plovila dugačkog devet metara koji su na napuhavanje.

“Oba trupa broda su oštećena nakon napada morskih pasa”, navodi AMSA i dodaje kako je poziv u pomoć primila jučer rano ujutro u 1:30 sati po lokalnom vremenu. AMSA je zatražila pomoć teretnog broda koji prevozi vozila, Dugong Ace, koji je izveo operaciju spašavanja oko 835 kilometara jugoistočno od Cairnsa u Koraljnom moru.

Joe Zeller iz AMSA-e je priopćio kako je katamaranu nedostajao velik dio trupa. “Morski psi znaju napasti brodove iz više razloga, no nije nam jasna njihova motivacija u ovom slučaju”, kazao je Zeller, a prenosi CNN.

Previous articleNavijač s jugoslavenskom zastavom i petokrakom na kapi na meču Đokovića: Srbima nije sjeo potez osiguranja prema njemu (FOTO)
Next articleDalić: Ne sviđa mi se gdje je otišao Frigan, a o Livaji sam sve pojasnio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here