Home Mozaik Moshic u Stereo Dvorani

Moshic u Stereo Dvorani

306
0

Čuveno olimpijsko geslo citius, altius, fortius (brže, više, jače) nije samo komponenta olimpijskog duha, već je i moto party serijala “Pozor! Elektronika” koji u sezoni 2008/2009 kani preskočiti i dosegnuti još više standarde organizacije partyja. Nakon izvrsno posjećene prošle sezone, dobro prihvaćenih inozemnih gostiju, te uvođenja novih ideja poput predstavljanja mladih nada u sklopu tehničke novine Pozor! DJ Talent, ekskluzivnijeg VJ-inga i angažiranja plesačica, nova sezona kreće u još ambicioznijem izdanju.

Možemo već sad reći kako je premijerni ovogodišnji Pozor! Elektronika party s pravom dobio naslov “Special Edition”, budući da je kao glavni gost najavljen izraelski producent i DJ Moshic. Pratnju glavnom gostu čine rezident Pozor! Elektronike Mark Ash, te zagrebački progressive house DJ Program, čiji će nastup biti u okviru rubrike Pozor! DJ Talent.

Publika je upoznata s organizacijom Pozor! Elektronike koja veliku pažnju pridodaje video projekcijama; i ovoga puta za iste bit će zadužen VJ rezident Zvuk Broda, dok za potpunu Pozor! Video kulisu publiku će svojom pojavom obogatiti plesačice.


BIOGRAFIJA: DJ MOSHIC (IZRAEL)

Moshic slovi kao jedan od istinskih nositelja elektroničko-zaluđene izraelske nacije. Svoje ime gradio je daleko od blještavila i velikih pozornica, pripadajući underground pokretu čiji je ponosni član i dan danas. Iako u njegovom poslu nema ničega što se može nazvati komercijalom, prošlogodišnji izbor DJ Mag-a i njegovo svrstavanje među 100 najpopularnijih bio je znak da Moshic ima vrlo brojnu bazu fanova diljem svijeta.

Velika ljubav prema progressive houseu nije mu dozvolila da postane poput većine, ne osvrčući se na kompromisne trendove, Moshic ostaje vjeran glazbi u kojoj je od samih početaka.

Vlasnik je etikete Contrast, izdao je dva albuma, dvije kompilacije i više desetaka ostalih diskografskih izdanja. Svoje uratke izdao je na etiketama kao što su BNE Entertanment (poznata etiketa koja je proslavila Infected Mushroom i ostale izraelske glazbenike), 3 Beat Breaks, Cyber Records, Pitch Black, Nascent Recordings, Screen Recordings te, naravno, Contrast Records.

Duboko, melodično, progresivno, mistično i trancy, stilske su odrednice glazbe koju predstavlja.

Moshicovi paralelni projekti tiču se nešto lakše, downtempo i breakbeat glazbe, koju producira pod pseudonimom Argonaut. Također su poznati njegovi uratci s Zidanom, čije su materijali bili nezaobilazni u setovima progressive house DJ-a.

Česta gostovanja u radijskim emisijama na kiss 100 domaćina Johna Digweeda, te snimke na legendarnom BBC-ovom Essential Mixu Petea Tonga odlično su prihvaćeni setovi koji su uveliko pomogli Moshicu da se probije iz izraelskih okvira, a zbog svojeg stvaralačkog talenta i iskustva biva pozvan na svirke na svim kontinentima. Nedavni nastup na Creamfieldsu prije Sashe & Digweeda potvrdila je njegovu aktualnost i na festivalskoj karti svijeta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here