Home Vijesti Most pokrenuo disciplinski postupak protiv Peranića, on im poručio da ga izbacuje...

Most pokrenuo disciplinski postupak protiv Peranića, on im poručio da ga izbacuje konklava nedemokratskih likova

1040
0

Gotovo 16 mjeseci nakon razilaženja dva gradska vijećnika Mosta, Zvonimira Peranića i Petre Mandić, po pitanju različitog glasanja za novog predsjednika Gradskog vijeća, Most je 26.rujna sazvao je sjednicu stegovnog vijeća na kojoj bi se Peraniću trebala izreći sankcija za skretanje sa stranačkog kursa. Naime, u prijavi koju je potpisala Petra Mandić, Peranić na spornoj sjednici Gradskog vijeća nije postupio po uputama središnjih tijela Mosta, županijskog povjerenika Mosta Josipa Katalinića i same prijaviteljice, kolegice u gradskom vijeću Petre Mandić.

Prozvani Peranić s druge strane podsjeća da u Mostu do današnjeg dana nikada nisu proveli demokratske izbore za gradski ili županijski odbor stranke te da mu nitko nije predočio bilo kakvu odluku bilo kakvog službenog tijela stranke o tome kako bi na Gradskom vijeću trebao glasati.

– Trebalo je 16 mjeseci da službeno dobijem informaciju o tome tko me je i zašto optužio. Cijelo to vrijeme nitko se nije udostojio poslati mi prijavu kolegice Petre Mandić, koju sam u kampanji za gradonačelnicu podržavao i s njom surađivao. Nakon 16 mjeseci konačno se pojavio pisani službeni dokument od strane Mosta. A u Mostu se boje išta pismeno pisati. Boje se osnovati ikakvu gradsku, županijsku ili drugu organizaciju. Boje se procedura, boje se vlastitoga članstva u bazi, a toga se boji uska konklava nedemokratskih likova. Naime, nakon 16 mjeseci sam saznao da mi je krimen to što nisam htio glasati onako kako to želi stranačka pravnica, ili Josip Katalinić, za kojega se nikada nije znalo je li aktivan u riječkoj ili županijskoj podružnici (koja ne postoji) u smislu rada u stranci, ili nije. Je li on povjerenik ili Petra. Koja je bila i regionalni koordinator – tijelo koje ne poznaje Statut Mosta. Poput djece u vrtiću koja se igraju. Malo sam jedno, malo drugo, ističe Peranić.

– Petra Mandić prijavljuje me jer nisam htio glasati kao ona, a nikada mi nije predočena nikakva odluka, nikakvoga tijela Stranke o pitanju glasanja nego sam namamljen u sačekušu s Josipom Katalinićem, lažući da žele popiti samnom kavu prije sjednice. Na toj kavi mi je i Josip Katalinić rekao da ne želi takvo glasanje. I sada je takav opskurni postupak glavni argument Petre Mandić za teško narušavanje ugleda stranke. A jesu li teško narušili ugled stranke oni koji su u Saboru, protivno stavu stranke, glasali za Istanbulsku konvenciju? Ili se negdje načelo samostalnosti, ne stegovnosti primjenjuje, a negdje ne? Tako me Petra Mandić, još jedna Mostova stručnjakinja i pravnica bez pravosudnoga ispita, tuži Nadzornom odboru čija je sama članica. Nadzornom odboru koji bira Stegovno vijeće koje će donijeti (predložiti) odluku. Metaforički bi mogli reći Petra Mandić tuži, Petra Mandić sudi. Možda bi mogla postati eksponat na budućem postavu totalitarnih režima na Galebu u sadržaju programskoga pravca EPK Doba moći, pita se gradski vijećnik Peranić koji upozorava i kako je sjednica Stegovnoga vijeća sazvana u terminu kada uobičajeno zasjeda Gradsko vijeće Grada Rijeke.
– Jer kako da budem i na sjednici Gradskoga vijeće i sjednici Stegovnoga vijeća Mosta? Još jedan postupak zatiranja drugoga mišljenja, upozorava.

Izbacuju ga iz stranke prije stranačkog Sabora?

– Bliži se sabor stranke Most (za koju se ne zna koliko ima članova). Svoju predsjedničku kandidaturu najavio sam gotovo prije godinu dana. Na saboru se stranke može govoriti. Pred novinarima. Sve. Jer Most je deklarativno demokratska stranka. Osim, ako vas prije toga brzinski ne isključe. Izbace. Jer ipak, ne smijete misliti drugačije. Zašto se zamarati osnivanjem tijela stranke, kad ionako mišljenje baze nije bitno? I tako, sve u 16, Mandić poslušno izvršava provođenje politike, koja je gora od one za koju smo mislili da smo je napustili. Jer i u komunizmu su formalno postojale gradske i ine organizacije KPJ, zaključio je Peranić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here