Home Vijesti Mrežama se širi snimka Milanovića na misi: ‘Demonstrativno ignorira svećenika, a nije...

Mrežama se širi snimka Milanovića na misi: ‘Demonstrativno ignorira svećenika, a nije se ni prekrižio‘

199
0

Društvenim mrežama počela je kružiti snimka hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića na misi u crkvi u Derventi. Bilo je to tijekom njegovog posjeta Bosni i Hercegovini 25. ožujka gdje je bio na obilježavanju 31. obljetnice osnutka 103. brigade Hrvatskog vijeća obrane Derventa.

Odmah se pokrenula rasprava o tome kako se Milanović na početku mise nije prekrižio te da je ignorirao svećenika kad mu se ovaj približio. Neki komentatori na društvenim mrežama se zbog toga su se zapitali koja je uopće bila svrha njegovog posjeta crkvi.

Video od 25 sekundi objavljen na Twitteru, a prikazuje Milanovića kako dolazi na svetu misu, no kad se njemu i njegovom društvu u prvoj klupi približio svećenik, predsjednik ga nije htio ni pogledati te ga je posve ignorirao. Nakon što je misa započela, svi su se prekrižili – no ne i hrvatski predsjednik.

Inače, dok je još bio premijer, Milanović je govorio kako je odlazak na misu privatna stvar.

‘Osobno sam odlazio na mise, i odlazit ću dok sam premijer, na katolički i pravoslavni Božić, jer to smatram civiliziranim i zbog osjećaja bliskosti s građanima. Vjera je privatna stvar. Mise su za vjernike, a ja nisam vjernik‘, rekao je Milanović dok je još bio premijer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here