Home Vijesti Muzur: SDP i HDZ bi se trebali zamisliti zbog izbornih lista bez...

Muzur: SDP i HDZ bi se trebali zamisliti zbog izbornih lista bez Riječana

1536
2
Amir Muzur
Amir Muzur
Amir Muzur

Na 25 izbornih lista za Europski parlament političke stranke su kandidirale 275 kandidata za 11 mjesta europarlamentaraca. Među njima je tek 21 stanovnik Rijeke ili PGŽ, a zanimljivo je da SDP-ova i HDZ-ova koalicija nisu kandidirale niti jednog stanovnika Rijeke ili Riječke regije. Tu činjenicu za Kanal Ri komentirao je Amir Muzur, zajednički kandidat Liste za Rijeku i PGS-a na Gabrićevoj listi Partnerstva hrvatskog centra.
– SDP vjerojatno smatra da ima ovaj kraj bez obzira na način zastupanja u EU parlamentu, a HDZ je vjerojatno drukčije posložio prioritete. Tu vidim šansu za one koji na nekim trećim listama pokušavaju braniti boje ovog kraja. Velike stranke bi se morale zamisliti nad svojom politikom koja iz perspektive našeg kraja ne bi smjela biti nagrađena, zaključuje Muzur koji je praktično i jedini kandidat koji s obzirom na raspored na listama ima realne šanse upustiti se u bitku za europarlamentarca našega kraja. Iako se nalazi na petom mjestu koalicijske liste NF-HSLS-PGS-RI, Amir Muzur ima šanse biti izabran dobije li dovoljno preferencijalnih glasova birača Liste za Rijeku i PGS-a iz kojih najavljuju da će u tom smjeru mobilizirati svoje glasače.

Previous articleU Tvornici motora i dizalica (MID) isplaćene dvije plaće
Next articleMotociklist poginuo kod Panorame

2 COMMENTS

  1. Pa Riječana na SDP-ovoj listi ne može biti jer su to sve Linićevi ljudi, a zna se kakvi su odnosi Linića i trenutnog šefa SDP-a Milanovića. S druge strane HDZ je odavno Rijeku marginalizirao u korist vlasti SDP-a i Linića, tako da je Rijeka za HDZ otpisana, sve dok Linić kadrira u riječkom HDZ-u preko središnjice.
    S toga bilo bi pošteno glasati za Muzura koji je vrhunski intelektualac i sigurno ne bi razočarao Riječane kao predstavnik Rijeke i cijele ove županije u EU parlamentu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here