Home Najnovije Na Krku se nasukala uginula glavata želva, veterinari pretpostavljaju uzrok

Na Krku se nasukala uginula glavata želva, veterinari pretpostavljaju uzrok

1413
0

Stanovnici naselja Šila na otoku Krku primijetili su 6. prosinca nasukanu ogromnu kornjaču. Odmah su kontaktirali veterinarski centar u Crikvenici iz kojeg su dvoje djelatnika krenula vidjeti što se dogodilo sa zaštićenom životinjom, glavatom želvom.

Na žalost, ovdje se nije radilo o spašavanju. Kornjača je već bila uginula, zato se njezino tijelo i nasukalo. Na Facebooku smo objavili tekst i slike o tom događaju kako bismo osvijestili građane koliko je važna zaštita okoliša, izjavila je za Index veterinarska tehničarka Sonja Belić.

– Na kornjači se vidjelo da je bila stara, vjerojatno je bila starija od 50 godina. Bila je teška 49 kilograma. Kolega koji se razumije u tu vrstu rekao je da se vjerojatno zapetljala u ribarsku mrežu. Naime, u većini slučajeva tako kod nas ugibaju glavate želve – zapetljaju se u mrežu ili pojedu plastični otpad koji se pogotovo nagomila nakon završetka turističke sezone. No, točno ćemo znati što se dogodilo nakon što je pregledaju stručnjaci. Na dojavu smo reagirali kolega i ja te dvoje komunalnih radnika iz Šila. Otpremili smo je u veterinarski zavod u Rijeci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here