Home Vijesti ​Na Krku u prometnoj nesreći teško ozlijeđena vozačica quada, a u Crikvenici...

​Na Krku u prometnoj nesreći teško ozlijeđena vozačica quada, a u Crikvenici zatečen alkoholizirani vozač bez pojasa i svjetala na vozilu

194
0

Upravljajući četverociklom, tzv. quadom, 30-godišnjakinja nije prilagodila brzinu kretanja uvjetima i stanju na cesti pa je izgubila nadzor nad vozilom i pala u provaliju dubine veće od 10 metara
FOTO: Ilustracija

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te su pri tome evidentirana 231 prometni prekršaj.

Od tog broja, 47 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 29 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 je prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, zatim tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, ali i dva prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane upravlkjanja te 118 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 176 km/h evidentirana je u petak, 29. srpnja na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrbovsko. U 16.27 sati radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke Škoda, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 112 alkotestiranih vozača, 15 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 2,17 g/kg evidentirana je u Crikvenici, 48-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici zaustavili noćas, 1. kolovoza oko 1.20 sati, u ulici Kralja Tomislava, gdje je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke VW Golf, riječkih registracijskih oznaka. Osim toga, nije imao upalljena svjetla na vozilu, a nije koristio ni sigurnosni pojas. Odmah je izdvojen iz prometa te je završetkom postupanja protiv njega podnesen optužni prijedlog. Zbog počinjenih prekršaja predložena mu je novčana kazna od 11 500 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg zabilježene kod šest vozača, pet je vozača evidentirano s koncentracijom između 1,01 do 1,50 g/kg, dok je po dvoje bilo s 1,51 g/kg i više alkohola, kao i isti broj vozača s koncentracijom do 0,50g/kg.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 43 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško, a 11 ih je lakše ozlijeđeno.

U Puntu na otoku Krku na ŽC 5125 se u subotu, 30. srpnja, oko 13 sati, dogodila prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije ukrajinske državljanke. Od toga je 30-godišnjakinja zadobila teške ozljede prilikom pada u provaliju dubine veće od 10 metara. Naime, upravljajući četverociklom, tzv. quadom, marke Kymco, nije prilagodila brzinu kretanja uvjetima i stanju na cesti pa je prilikom zaustavljanja i isključivanja iz prometa izgubila nadzor nad vozilom i skrenula s kolnika te u nastavku vožnje pala s vozilom u provaliju. Prevezena je u KBC Rijeka gdje joj je pružena medicinska pomoć i utvrđene teške ozljede. Maloljetna putnica na vozilu zadobila je lake tjelesne ozljede

Previous articleRiječki tragičar: Navijači, oprostite mi
Next articleKadirov: Pratim što se događa u Srbiji i na Kosovu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here