Home Najnovije Na svečanosti u čast tri legende izbrisali grb Hajduka s petokrakom

Na svečanosti u čast tri legende izbrisali grb Hajduka s petokrakom

287
1

U Runovićima, selu pored Imotskog koje prema zadnjem popisu stanovništva broji 2416 stanovnika, dogodio se veliki spektakl. Tamošnji nogometni fanatici su, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, organizirali svečanost i utakmicu u čast čak trojici kapetana nacionalne reprezentacije koja su potekla iz tog mjesta.

Radi se Ivanu Iki Buljanu, Ivanu Gudelju i Zvonimiru Bobanu. Buljan i Gudelj nosili su kapetansku traku u reprezentaciji Jugoslavije, a Boban u hrvatskom dresu. Međutim, svečanost nije prošla bez falsificiranja prošlosti. Na velikom plakatu ispod natpisa “Tri kapetana!” prikazane su fotografije tri legende iz igračkih dana.

Plakat možete pogledati na linku

Dok je Boban u prepoznatljivom dresu hrvatske reprezentacije, Gudelj i Buljan prikazani su u praznim bijelim majicama. Međutim, lako je uočiti da se zapravo radi o fotošopiranim fotografijama s kojih je odstranjen grb Hajduka s crvenom petokrakom. Splitski klub nosio ga je otkako je 1944. pobjegao od fašističkog terora u okupiranom Splitu sve do vremena uoči raspada SFRJ.

Previous articleRusi napustili Klischiivku kod Bakhmuta, na jugu Ukrajinci napredovali 5 km od linije Surovikin, širi se mostobran kod Dnjepra
Next articleModeli su bili u pravu, pogledajte što kreće prema nama. Slovenci upozoravaju: ‘Čuvajte se susjedi!’

1 COMMENT

  1. Dva visoko pozicionirana IQ dejstvenika ( barem 78)i jedan baletan što je baletski skočio na milicajca na utakmici proti Kravacije….🤣…a tek Slike Poglavnika u kuinjama i dnevnim boravcima( ali tek od 1990😂🤣😂🤣🤣🐰)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here