Home Biznis Načelnik Glavnog stožera HV o nestaloj platformi: Imali smo dojavu da se...

Načelnik Glavnog stožera HV o nestaloj platformi: Imali smo dojavu da se nešto zabrinjavajuće događa

330
0

Načelnik Glavnog stožera HV-a admiral Robert Hranj rekao je u utorak da se odmah nakon dojave jučer rano ujutro u potragu za Ininom naftnom platformom Ivanom D uključio zrakoplov koji zbog lošeg vremena nije ništa otkrio, ali vojska je, dodao je, spremna za nastavak potrage po pozivu.

“Odmah po dojavi da se nešto zabrinjavajuće dešava na moru naša se vojska uključila u akciju po protokolima koji vrijede za Obalnu stražu. Na poziv riječkog središta za koordinaciju traganja i spašavanja na moru, angažirane su snage Obalne straže, konkretnije jedan zrakoplov koji je na operativnom zapovijedanju Obalnoj straži, koji je poletio jučer u svitanje dana, odmah čim su to uvjeti dozvoljavali”, rekao je admiral Hranj.

Kako je dodao, na traženoj lokaciji nije ništa otkrio, a nije uočeno ni moguće onečišćenje.

“Vrijeme je bilo izuzetno loše, velika je depresija i ciklona koja je došla od Italije, što je uzrokovalo snažne vjetrove, pljuskove i ogromne valove. Pristup tom području bio je moguć jedino iz zraka, u uvjetima kakve-takve vidljivosti, ali nije ništa otkriveno”, podsjetio je. Danas nisu planirani novi letovi, ali su Oružane snage spremne za novo djelovanje po pozivu, rekao je admiral Hranj i dodao da su za akciju spremna i plovila, vod Obalne straže s dva ophodna broda.

“Budući da nema ugroženih ljudskih života jer platforma nije imala posadu, u skladu s tim ćemo regulirati i angažiranje naših snaga. Svi smo spremni, ali još nema takvog zahtjeva za intervenciju”, rekao je admiral Hranj u Petrinji, gdje je bio na dodjeli državnih stanova četvorici vojnih djelatnika.

I lučka kapetanica pulske lučke kapetanije Dolores Brenko Škerjanc jutros je Hini potvrdila da se potraga za plinskom platformom Ivanom D, koja je nestala u subotu u jakom nevremenu, nastavlja čim vremenski uvjeti to dopuste

Previous articleNevjerojatno otkriće: Cjepivo za koronu napravljeno još u siječnju, prije prvog slučaja u Europi!?
Next articleJavio se župnik koji je tražio uplatu na žiro račun: Nije za mene nego za potrebite!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here