Home Mozaik Najbogatija obitelj u Ujedinjenom Kraljevstvu osuđena na 4 godine zatvora zbog iskorištavanja...

Najbogatija obitelj u Ujedinjenom Kraljevstvu osuđena na 4 godine zatvora zbog iskorištavanja zaposlenika

123
0
geneva

Osuđeni na 4 godine zatvora zbog iskorištavanja zaposlenika

Iskorištavali su svoju poslugu trošeći na njih manje nego na psa. Jednu od najbogatijih i najpoznatijih dinastija u Indiji i Velikoj Britaniji  21. lipnja je švicarski sud osudio na više od četiri godine zatvora zbog iskorištavanja zapolenika njihove ženevske vile. Osoblje je odvedeno iz svoje domovine i nije govorilo lokalni jezik.

Što se dogodilo

S bogatstvom od 37 milijardi i prometom tvrtke od 70, bogata obitelj Hinduja plaćala je svojim slugama 7 funti (oko 8 eura i 27 centi) za rad od osamnaest sati dnevno. Iznos je prema tvrdnjama tužiteljstva bio manji od onog koji su trošili na svog psa, a nije bio ni desetina onoga što je propisano švicarskim zakonom. Hinduji su im navodno i oduzeli putovnice. Čini se i da su im rijetko dopuštali da napuste kvart u kojem se nalazila vila, u Colognyju. Hindujas su osnovali svoju istoimenu grupu, multinacionalnu korporaciju prisutnu u jedanaest sektora uključujući automobilsku industriju, naftu i specijalne kemikalije, trgovinu i još mnogo toga. Oni su i vlasnici hotela Raffles u Londonu. Glava obitelji Kamal hospitaliziran je u Münchenu u društvu ostale trojice optuženika, koji su uz njegovu postelju.

Osuda zbog iskorištavanja zaposlenika

Zbog gore opisanih razloga, švicarski sud osudio je Prakashu i Kamala Hinduju, njihovog sina Ajaya i snahu Namratu, za izrabljivanje i ilegalni rad. Mlađi je par osuđen na četiri, a stariji na četiri i pol godine. Oslobođeni su teže optužbe za trgovinu ljudima. Obitelj će se žaliti na kaznu. Obrana je rekla da su zaposlenici bili zahvalni za bolji život koji su im Hindujas omogućili. Dodali su i kako radnici uživaju razne beneficije te su smjeli napustiti vilu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here