Home Najnovije Najbolje dječje aplikacije za učenje stranih jezika!

Najbolje dječje aplikacije za učenje stranih jezika!

600
0
interaktivni SMART table za učenje i igru nalazi se u OMNIA Centru za strane jezike

Djetinjstvo je idealno doba za učenje stranih jezika. Učenje stranog jezika u predškolskoj dobi pozitivno utječe na kognitivni razvoj djeteta te mu pomaže u razvijanju jezičnih i komunikacijskih vještina. Djeca u toj dobi strani jezik usvajaju na isti način kao i materinji – intuitivno, bez osvrtanja na gramatička pravila. Potrebna je samo dovoljna izloženost stranom jeziku i dijete će ga bez problema upijati, a kasnije polako i reproducirati. Crtani filmovi na stranom jeziku i aplikacije za mobilne telefone, tablete i kompjutere idealan su spoj zabave i učenja što svakako treba iskoristiti.

U nastavku vam donosimo pregled nekih od najboljih dječjih aplikacija pomoću kojih vaše dijete može učiti jezik kroz igru, a koje je za vas pripremila OMNIA Centar za strane jezike. Kao što ćete vidjeti u pregledu, neke su prilagođene za malenu djecu, a neke će biti zanimljive i školarcima pa čak i njihovim roditeljima!

Duolingo

preuzmiVjerojatno najpoznatija aplikacija za učenje stranih jezika na svijetu je Duolingo. Kod Duolinga riječ je više o igri, a manje o učenju i idealna je za školarce koji i inače vole igrati kompjuterske igrice. Duolingo trenutno nudi desetak stranih jezika a strukturiran je tako da, kao u igrici, korisnik prelazi nivoe. Korisnik ima tri života, odnosno tri mogućnosti pogreške i ako sve savlada može ići na sljedeću razinu, a ako izgubi sve živote kreće od početka nivoa i ponavlja gradivo. Zadaci se sastoje od čitanja, pisanja, slušanja i govorenja. Najzanimljiviji dio je kada u mikrofon ponavljate izgovor riječi ili fraze, nakon čega sustav presuđuje jeste li dobro izgovorili i odlučuje jeste li spremni za prelazak na viši nivo. Tijekom cijelog puta skupljaju se i bodovi što će se posebno svidjeti korisnicima s razvijenim natjecateljskim duhom.  Na Duolingu se možete povezati s prijateljima, oni mogu pratiti vaš rezultat kao i vi njihov.

Stories By Gus On The Go

Ova aplikacija Stories by Gus on the Go idealna je za djecu jer jezik uče kroz igru, a nastavne cjeline bazirane su na klasičnim bajkama i pričama tako da djeca istovremeno uživaju u pričama i uče jezik. Aplikacija se može skinuti na iTunes App Storeu i potpuno je besplatna.

 

Little Pim

Little-Pim-with-FlagsThe Little Pim baziran je na kolekciji video materijala za učenje jezika koji djecu poučavaju osnovama. Možete pratiti djetetov napredak, a aplikacije obiluje mnoštvom materijala za ponavljanje i usustavljivanje gradiva. Možete je skinuti s iTunes Apps Storea kao i s Google Play Store.

 

 

 

Rosetta Stone Kids Lingo Letter Sounds

rtaImageRiječ je o vjerojatno najpoznatijem softveru za učenje jezika, a ovo je njegova dječja verzija. Putem ove aplikacije djeca mogu vježbati predčitalačke vještine, prepoznavanje slova i glasova. Izvrsna je za predškolce i prvašiće. Možete je skinuti s iTunes Apps Storea kao i s Google Play Storea.

 

 

 

Pili Pop

screen520x924Ova aplikacija namijenjena je djeci od 6 godina na više. Krasi je predivna animacija, a dobitnica je mnogih prestižnih nagrada. Fokus je na vještinama slušanja i govorenja, a koristeći najnoviji softver za prepoznavanje glasa, aplikacija daje i povratnu informaciju o djetetovom izgovoru riječi.

 

 

 

Fun English by Study Cat

002-screen384x288Aplikacija je namijenjena djeci od 3 do 1o godina. Predškolci i školarci uče jezik kroz igru i zabavu. Kombinirano je učenje engleskog jezika s drugim edukacijskim materijalima i igrama što učenje jezika čini zabavnim.

 

 

 

 

Kids Learn English by Busuu

unnamedInternetska platforma Busuu osnmislila je ovu izvrsnu aplikaciju koja djecu uči 150 riječi kroz 30 lekcija prepunih zabavnih igara. Napreda djeteta može se pratiti u djetetovom virtualnom jezičnom vrtu koji raste i cvjeta kako djetetov engleski napreduje. Osnovna verzija aplikacije je besplatna za download.

 

 

 

Penyo Pal

unnamed (1)Ovo je aplikcija bazirana na popularnim flashcards pomoću koje predškolci uče francuski vokabular. Aplikacija sadrži audio materijale sa snimljenim govorom izvornih govornika francuskog jezika i izvrsna je za ambiciozne male poliglote.

 

 

 

Endless Spanish App

Ova aplikacija idealna je za sve male ljubitelje popularne televizijske serije Violeta jer pomoću nje mogu naučiti osnove španjolskog jezika. Aplikacija je bazirana na puzzle principu pa će biti izazov svim ljubiteljima sastavljanja puzzlea. Kroz igru djecu vode simpatična čudovišta i pomažu im složiti riječi na španjolskom jeziku. Aplikacija se može skinuti na iTunes App Storeu.

 

Kids Learn Mandarin

learning-mandarinZa klince koji su ljubitelji Lego Ninjaga pa žele naučiti mandarinski ovo je idealna aplikacija. Pomoću nje mogu naučiti čitati i pisati oko 200 riječi. Svaki uspješan pokušaj nagrađen je naljepnicama, a različiti audio materijali cijelu igru čine zabavnom. Možete je skinuti s iTunes Apps Storea kao i s Google Play Storea.

 

 

 

Previous articleUstavna stručnjakinja spustila Živom zidu: O porezima se ne može izjašnjavati na referendumu!
Next articleĐorđe Balašević u petak dolazi u Opatiju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here