Home Vijesti Najveća koncentracija alkohola 2,92 g/kg, najveća brzina 172 km/h

Najveća koncentracija alkohola 2,92 g/kg, najveća brzina 172 km/h

477
0

Prometna policija je i ovog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.
Sveukupno su zabilježena 384 prometna prekršaja: 59 prekršaja prekoračenja brzine, 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, devet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 244 različita prometna prekršaja.
Najveća brzina izmjerena je 8. kolovoza oko 11.40 sati kod vijadukta Zečeve Drage gdje se vozač osobnog vozila marke Mazda, njemačkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Rijeke, brzinom od 172 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h.
Najveća koncentracija alkohola izmjerena u noći 9. kolovoza 47-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault, gospićkih registracijskih oznaka, zaustavljenom na području Križišća. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,92 g/kg te je zbog opasnosti od daljnjeg ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama priveden u službene prostorije policije.
U ovom razdoblju alkotestirano je 90 vozača, a od njih 18 kojima je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, njih sedam je bilo u dobi između 41. i 51. godine života, a jedan je i recidivist, koji je već ranije prijavljivan zbog istih prekršaja.
Svi sudionici u prometu kojima su utvrđeni prekršaji bit će sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Inače, tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 27 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

Pojačan nadzor vozača mopeda i motocikala na opatijskom području

Jučer, 9. kolovoza od 14 do 19 sati na području nadležnosti Policijske postaje Opatija policija je pojačano nadzirala vozače mopeda i motocikala, kao jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu. Nadzor je proveden na DC-66, na području od Mošćeničke Drage do mjesta Zagore. Sveukupno su zabilježena 22 prometna prekršaja od kojih je najveći broj prekršaja prekoračenja brzine. Svi prekršaji prekoračenja brzine zabilježeni su u naseljenom mjestu. Devet vozača, od kojih jedan vozač motocikla su brzinu prekoračili za 10 km/h iznad dozvoljene, a dva za 10 do 20 km/h iznad dozvoljene. Također, zatečen je i vozač koji je upravljao motociklom bez potrebne kategorije za tu vrstu vozila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here