Home Mozaik Nakon cijepljenja na potvrdi vidio sliku koja ga je razbjesnila: Otišao ravno...

Nakon cijepljenja na potvrdi vidio sliku koja ga je razbjesnila: Otišao ravno na sud (VIDEO)

742
0

Indijac po imenu Peter M. zatražio je od suda da izbriše sliku premijera Narendre Modija na dokumentu koji je potvrda o cijepljenju.

Peter tvrdi da je ovom slikom povrijeđena njegova ustavna prava na slobodu i privatni život, kao i da je stavljanje lika premijera na takav dokument sramotno i propagandno.

– Stavljanjem Modijeve fotografije na potvrdu ulazi se u privatnost građana. Platio sam ovu potvrdu, jer je na njoj njegova slika. To je neprikladno za demokraciju i nema apsolutno nikakve koristi za naciju ili bilo kojeg pojedinca – rekao je Peter za BBC.

Potvrde o cijepljenju koje je izdalo Ministarstvo zdravlja Indije sadrže osobne podatke o cijepljenom, kao i fotografiju premijera Modija s dvije poruke na engleskom i lokalnim jezicima. Peter smatra da su poruke na certifikatu i fotografiji korištene kao propaganda.

Visoki sud u Kerali, koji je saveznoj i državnoj vladi dao dva tjedna da odgovore, sljedeći će tjedan razmotriti Peterov zahtjev, koji ne želi Modijevu fotografiju na potvrdi o cijepljenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here