Home Mozaik Nakon radionica „Svijet bajkovitosti i balona“ figure od balona poklonjene OŠ „Sv....

Nakon radionica „Svijet bajkovitosti i balona“ figure od balona poklonjene OŠ „Sv. Matej“ i DV „Viškovo“

1460
0

Kao što su započele radionice za razvoj dječje kreativnosti i duha „Svijet bajkovitosti i balona“ u organizaciji Udruge za kulturu „Ča?“ u suradnji s Miryam d.o.o, tako su figure od balona i darovane.
Nakon prve održane radionice „Svijet bajkovitosti i balona“ na kojoj se obrađivala bajka „Mucko Bucko na ravne“ autorice Tatjane Udović i na kojoj je izrađen veliki Mucko Bucko od balona, figura je donirana Osnovnoj školi „Sv.Matej“ te je posatavljena u školskoj knjižnici da uveseljava vrijedne čitaoce.
Nakon sljedeće radionice na kojoj je bilo govora o moru, o morskim prostranstvima, ljepotama mora i morskim radostima, kao i o onečišćenju mora kao velikom problemu današnjice na temelju knjige „More-želim znati više“ C. Franca, na kojoj je izrađeno morsko prostranstvo sačinjeno od balona, figura je oduševila mališane Dječjeg vrtića „Viškovo“.

A radionice će se održavati i svake sljedeće subote u Domu na Marinićima od 17 do 18h se sa ciljem poticanja djece na čitanje, izražavanje, te kreativno stvaralaštvo i upoznavanje sa čakavskim narječjem kao i samom kulturom primorskog kraja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here