Home Vijesti Napeto u Omišlju: Laburisti podržali SDP-HDZ koaliciju, HDZ-ovci istjerali vlastite vijećnike

Napeto u Omišlju: Laburisti podržali SDP-HDZ koaliciju, HDZ-ovci istjerali vlastite vijećnike

1885
2

omisaljPolitička polarizacija u Omišlju uoči drugog kruga izbora za općinskog načelnika ovih dana doživljava svoju kulminaciju. Na jednoj strani je dosadašnji nezavisni načelnik Tomo Sparožić koji je u 1. krugu dobio 35,26%, a na drugoj udružene sve preostale političke opcije koje su ušle u općinsko vijeće Omišlja i koje podržavaju SDP-ovku Mirelu Ahmetović, a koja u 2. krug ulazi s 19,95%. Protiv dugogodišnjeg načelnika Omišlja spojilo se nespojivo – SDP, HDZ, HNS, KL Krešimir Kraljić te Laburisti čije je priključenje ‘narodnoj fronti za rušenje Tome Sparožića’ danas najavio novoizabrani PGŽ župan Zlatko Komadina. Sparožića su u međuvremenu podržali ARS i Lista za Rijeku čije su liste za nekoliko glasova ostale izvan općinskog vijeća ali su zajedno dobile desetak posto glasova.

Najnoviji preokret dogodio se večeras kada su nezadovoljni članovi HDZ-a prekinuli sastanak vodstva omišaljskog ogranka te stranke i istjerali ih iz gradske vijećnice. Kako saznajemo, nezadovoljstvo zbog potpisanog sporazuma HDZ-a sa SDP-om izrazili su i neki članovi koji su bili kandidirani na HDZ-ovoj listi, a koji traže poništavanje sporazuma.

Napetosti u Omišlju narednih dana neće nedostajati. SDP nakon Malinske i Punta ulaže velike napore u preuzimanje Omišlja jer se radi o ključnoj točci šireg stranačkog plana za ovladavanje otokom Krkom i političkom izolacijom popularnog krčkog načelnika Darija Vasilića koji je do sada bio Sparožićev saveznik. Na sličan način su prije 4 godine isto uspjeli s opatijskom Liburnijom koja se od sredine u kojoj su na vlasti bili ‘nezavisni’ u međuvremenu pretvorila u SDP-ovu utvrdu. Međutim, s druge strane omišaljske barikade je iskusni lisac Tomo Sparožić koji je prije 4 godine preživio sličnu političku ofenzivu. Tada ga je pokušao srušiti moćni Robert Ježić i nije uspio. Hoće li i Zlatko Komadina biti iste sreće, saznat ćemo u nedjelju.(rd)

Previous articleAlkoholizirani ugrožavali promet
Next articleDioki grupa objavila izmijenjeni plan restrukturiranja

2 COMMENTS

 1. Tomo je elementarna nepogoda za cijeli Krk, to shvaćaju svi žitelji Krka, a nadajmo se i da će u nedjelju Omišalj pokazati da je spreman izaći iz mraka koji je uzrokovao uvaženi gosp. Tomo i kompanjoni.
  A tek onda kreće ono najgore, procijenjivanje štete koju je napravio u zadnjih 8 godina u privatnom poduzeću “Općina Omišalj”, štete koja ide nauštrb svih mještana Općina, a nažalost najmanje na račun Tome i kompanjona koji su sve zakuhali, jer oni su se dobrano opskrbili.
  Omišljani kao da imaju kratko pamćenje te biraju njega i zaboravljaju da je dotični svega čega se u životu dotakao upropastio- Hoteli Omišalj, Tonini, a sad i općinu Omišalj…
  Ali ja se ne bojim za vaš Omišalj, jer sve se tajne kad tad doznaju, i Omišljani će kad tad progledati i uvidjeti mutne igre iza kulisa…
  A mom načelniku Vasiliću bih poručio da tu lopovsku bandu makne od sebe, jer mi više neće biti najomiljeniji političar na Krku.
  Živjeli!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here