Home Vijesti Nastavlja se drama s Hrvatima u Zambiji, stigle nove loše vijesti: ‘Hrvata...

Nastavlja se drama s Hrvatima u Zambiji, stigle nove loše vijesti: ‘Hrvata nema tamo’

120
0

Iako je prošlog tjedna bilo rečeno da bi se suđenje Hrvatima u Zambiji trebalo održati u sklopu posebnih ročišta povodom 100. rođendana Odvjetničke komore Zambije, izgleda da do daljnjega neće biti ništa od suđenja, javlja 24sata.

Zambijska novinarka koja prati pravosuđe rekla je za 24sata da je objavljen popis slučajeva koji će se održati ovog tjedna u sklopu posebnih ročišta, no Hrvata nema na njemu.

Visoki sud u Ndoli odobrio je zahtjev Republike Zambije da se predmet u kojem terete osmero Hrvata za navodnu trgovinu djecom prebaci s Općinskog na Visoki sud.

“Zambijske vlasti zatražile su prebacivanje slučaja na Visoki sud zbog toga što je ovaj slučaj privukao široku pozornost, kako u cijeloj zemlji tako i na međunarodnoj razini, te bi bilo prikladno da se stvar ispita pred Visokim sudom”, stoji u objašnjenju zahtjeva koji je zambijskom Visokom sudu uputio pomoćnik imigracijskog službenika Kombe Sakeni.

Suđenje pred Visokim sudom traje vrlo kratko, uglavnom se već za tri tjedna izriče presuda, a obranu Hrvata posljednjih mjesec dana intenzivno priprema njihov odvjetnik Gideon Kalandanya.

Osmero hrvatskih državljana krajem veljače pušteno je da se brane sa slobode nakon što su u zatvoru proveli ukupno 65 dana. Trenutno se nalaze u privatnom smještaju, te čekaju početak suđenja.

Previous articlePostoji snimka: Policajac uhitio svog šefa koji je vozio pijan – ‘Daj ugasi kameru da popričamo‘
Next articleLiverpool godinama prati Hrvata? “Privlačan je svim vrhunskim klubovima”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here