Home Mozaik Nastupom više od 20 mladih bendova okončano 30. izdanje Ri rocka

Nastupom više od 20 mladih bendova okončano 30. izdanje Ri rocka

187
0

Nakon pet dana »tišine«, »Ri Rock štafeta« preksinoć je stigla u Stereo dvoranu gdje je nastavljeno jubilarno 30. izdanje omiljenog riječkog glazbenog događanja. Nakon što se prošlog petka i subote najdugovječniji rock festival u zemlji ugodno smjestio u »Palachu« i šansu dao 22 demo benda, preksinoć je novih deset mladih i još neafirmiranih grupa dobilo priliku nastupiti na stageu Sterea i vjernoj publici pokazati što znaju i mogu.
Kao i prethodne dvije festivalske večeri, svaki bend imao je oko pola sata svirke kako bi pokazao zašto zaslužuje mjesto u povijesti Ri Rocka. Led su u Stereu probili »Electric Bullet«, slijedile su »Muhe bez glave« i »Sarvatma«, dok je grupa »Donor Go Vs. Nobel« zbog tehničkih problema u zadnji čas odustala od svirke. Da je riječki rock festival iznimno demokratična manifestacija koja je otvorena i za one koji ne slijede utabani put »riječkog zvuka« dokazao je nastup »majstora s mora« – tročlane hip hop skupine »Gane« koji je zaslužio i pljesak podrške. Potom su na red došle »Larve« i potvrdile kako i »curke« znaju s gitarama i bubnjem, a prvi dio treće festivalske večeri zaključila je svirka skupine »What The Funk?«. Nakon revije još neafirmiranih, na red su došli bendovi-gosti s ipak nešto dužim glazbenim stažem. Prvo su zasvirali »Ishiatz«, a potom i »Studeni Novembar«. Do kraja treće večeri na stageu su prašili i »Acaid«, »M’Burns«, DNR te »Czaar«.
– I više smo no zadovoljni s cjelokupnim događanjima, svi bendovi dali su sve od sebe kako bi se pokazali u najboljem mogućem svjetlu. Ri Rock doista ima svjetlu budućnost, svake godine u gradu i okolici sve se više svira, na svako izdanje festivala prijavljuje se sve veći broj bendova, a njihovo žanrovsko usmjerenje sve je raznolikije iako i dalje prevladava rock izričaj. Ma, Ri Rock u tridesetoj godini ne pokazuje ni umor, ni bore, ni sijede, već doživljava pravu renesansu, zaključio je Tomislav Dekanić iz udruge Ri Rock koja već nekoliko godina potpisuje organizaciju Rijeci specifičnog festivala.

Previous articleUnatoč sudskoj presudi, dogradonačelnik ne razmišlja o ostavci
Next articleNovi rekordi na Kantridi (Video)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here