Home Sport Nejcu Ferjanu dvostruki naslov!

Nejcu Ferjanu dvostruki naslov!

551
0

Slovenac Nejc Ferjan i ove je godine zablistao na riječkoj snowboard stazi. Još jednom je odnio pobjedu na Carnival Snowboard Sessionu, a dopala ga je i titula ukupnog pobjednika dvaju od ove godine ujedinjenih city jam natjecanja – AvalancheRisk City Jama i Carnival Snowboard Sessiona. Najbolji trik backside 360 in – frontside 180 out na step down railuizveo je Austrijanac KonradSonne.

NejcFerjan cijelo je natjecanje konzistentan i izveo je najviše tehnički zahtjevnih trikova što ga je drugu godinu za redom dovelo na vrh riječkog postolja. Na drugom mjestu našao se slovenski natjecateljNejcPucko kojeg su samo nijanse dijelile od prvog mjesta, a Austrijanca KonradaSonnea osim zbog najboljeg trika suci su svrstali na treće mjesto jer je izveo nekoliko vrlo zapaženih i teških trikova.
Suci Vid Barić i Matija Dukić, obojica Riječani i bivši snowboard reprezentativci, pohvalili su natjecatelje za visoku razinu vožnje, najbolju u posljednjih nekoliko godina kako i jubilarni session zaslužuje. Bilo je jako teško odlučiti tko će pobijediti, a novi elementi na stazi pokazali su se kao pun pogodak, rekao je Barić.
Svi natjecatelji imali su prilike nastupom na riječkom gradskom snowboard natjecanju sakupit bodove u World Snowboard Touru.Nakon dviju kvalifikacijskih vožnji, u finale se plasiralo devet natjecatelja: Žiga Erlač (SLO), NejcFerjan (SLO), Erik Harc (SLO), Anton Hofer (AUT), Domagoj Miloslavić (CRO), Rok Podgorelec (SLO), NejcPucko (SLO), KonradSonne (AUT) i Jaka Valant (CRO).
Na Gatu Karoline Riječke organizatorima, natjecateljima i publici nakon godina kiše, osmjehnulo se sunce. Prekrasan dan iskoristili su svi, i mali i veliki, i Riječani i njihovi gosti posjetitelji Riječkog karnevala čiji je Carnival Snowboard Session sastavni dio od 2008. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here