Home Vijesti Nestao na Krku prije gotovo 3 mjeseca, supruga objavila apel javnosti

Nestao na Krku prije gotovo 3 mjeseca, supruga objavila apel javnosti

689
0

Redakciji nam se obratila supruga austrijskog državljanina Rolanda P. koji je nestao na otoku Krku prije više od tri mjeseca. Njezin apel javnosti objavljujemo u cijelosti:

Još uvijek se traži moj suprug Roland P., koji je nestao u Krasu na otoku Krku 19.06.2023.

Opis slučaja nestale osobe Rolanda:

Mi smo stigli u smještaj u Krasu, otok Krk oko 07:00 sati ujutro. Vozili smo cjelu noć iz Beča. Svi smo bili umorni a suprug nije spavao ni prije ni pod vožnjom. Roland je obolio od demencije i nalazi se u srednjoj fazi.
Smjestili smo se u 6 soba u kući za odmor (bili smo u skupini od 11 osoba).

Jedan dio je otišao u kupovinu, a 3 preostale osobe ostale su s Rolandom u kući. Otišao je sobu da se odmori, i kada je moj rođak nakon nekolikih minuta provjerio spava li Roland, nije ga našao u krevetu. Od toga trenutka je moj suprug nestao. Odmah su svi krenuli u potragu, pješke i s motociklom. Čim smo se i mi ostali vratili, odma smo obavjestili policiju. Od nestanka, početak intenzivnog traganja i pretrage terena pa do danas policija je primila određeni broj dojava građana koji su uočili osobu nalik na nestalog u Malinskoj, Sužanu i Njivicama. Pretražen je šumski teren uz pomoć pripadnici HGSSa s potražnim psima, vatrogasci i članovi lovačkih društva. Korišteni su bili dronovi specijalne jedinice i na svakom stupu polepljeni plakati. Na žalost Roland nije pronađen. Pretpostavljamo, da je Roland sjeo kod nekog u auto i odvezao se na kopno.

Ne možemo prihvatiti, da je možda nastradao i preminuo.

Opis Austrijanca Rolanda Polzl-Huemera (1961)
Kratka sjeda kosa, na sredini glave ćelavi.
Sada vjerovatno duga sjeda brada.
Visina 1,78 cm, kestenjaste oci.
Desno oko malo visi i škilji.
Nosi naočale.
Prednji zub strši malo van.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here