Home Mozaik Netflixov dokumentarac o letu MH370 je otkrio šokantan detalj o sigurnosti civilnih...

Netflixov dokumentarac o letu MH370 je otkrio šokantan detalj o sigurnosti civilnih aviona

65
0

Korisnici Netflixa koji su pogledali dokumentarni filmski serijal o letu MH370, odnosno o nestanku aviona Malaysian Airlinesa iz 2014. godine, kažu da zbog određenih detalja iz filma ne mogu zaspati, piše index.

Zrakoplov je nestao iznad Indijskog oceana 2014. godine, a u njemu je bilo čak 290 ljudi. Iako misterij ostaje neriješen, publika je bila šokirana kada je u ovoj seriji vrlo ozbiljan sigurnosni propust nazvan potpuno “normalnim”. Netflixov dokumentarac usredotočio se na nekoliko teorija, uključujući slučajni pad, pilotovo namjerno obaranje Boeinga 777, pa čak i teoriju zavjere da je zrakoplov oborila vlada.

Međutim, gledateljima je za oko zapeo jedan detalj. Jedan je novinar ustvrdio da su avion oteli ruski špijuni i da su to napravili tako što su hakirali elektroniku. Ploča za elektroniku, koja između ostalog kontrolira satelitsku komunikaciju aviona, nalazila se u području prve klase i do nje se moglo doći preko otključanog okna koje se nalazilo odmah ispod tepiha.

Novinar je naglasio kako je do tog okna vrlo jednostavno doći i da se tako lako može prekinuti, recimo, sustav kisika, a može se i ometati signal tako da se avion ne može pratiti. Do tog okna dolazi se tako što se podigne komad tepiha i poklopac, a neke je gledatelje Netflixa ta činjenica dosta preplašila i tvrde da zbog nje nisu “mogli spavati”.

“Sada neću moći zaspati nakon što sam gledala MH370 na Netflixu. Vrlo je zanimljivo, a opet i veoma zastrašujuće”, napisala je jedna korisnica Twittera.

“Nevjerojatno mi je da je okno u kojem se nalazi elektronika aviona ostavljeno tako nezaštićeno ispod običnog crvenog tepiha i da se o tome govori kao da je to normalno”, piše drugi tviteraš.

“Najjače u dokumentarcu o MH370 mi je to kako su nam rekli gdje se točno nalazi otvor za elektroniku i kako je lako doći do njega. Sad ću biti paranoičan čim uđem u avion”, piše treći korisnik Twittera.

“Nije mi jasno kako nitko živ u avionu ne čuva to okno s elektronikom ili da barem nije pod ključem”, pitao se još jedan čovjek na Twitteru.

Previous articleBivši igrač Rijeke briljira u Kazahstanu: Zabio je dva pogotka u razbijanju Tomasovove Astane
Next articlePrometna nesreća na riječkoj obilaznici između čvorova Rijeka Zapad i Rujevica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here