Home Vijesti Nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Uz grmljavinu biti će puno kiše, moguće tuča...

Nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Uz grmljavinu biti će puno kiše, moguće tuča i pijavice

418
0

Cijela Hrvatska danas će biti pod udarom nevremena, a prema najavama najgore će biti na Jadranu, za koji je na snazi narančasti alarm.

Ostali dio Hrvatske je pod žutim upozorenjem Meteoalarma.

“Praznički četvrtak bit će vrlo nestabilan. Iako kišu mnogi priželjkuju, ponegdje bi mogla donijeti probleme jer će biti i izraženijih pljuskova, lokalno moguće i nevremena, na moru i pijavica. Stoga pratite upozorenja i prilagodite aktivnosti vremenskim uvjetima”, poručuje preko HRT-a dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

“Lokalna nevremena su još vjerojatnija na sjevernome Jadranu, mjestimice na moru i uz pijavice. Pljuskova i grmljavine, lokalno i izraženijih, bit će i u oblačnoj gorskoj Hrvatskoj. Umjereno jako jugo i jugozapadnjak već će ujutro okretati na sjeverozapadnjak i postupno slabjeti. Bit će osjetno svježije, u gorju između 20 i 23 °C, a na moru do 27 °C. Dugo očekivane kiše bit će i u Dalmaciji, no većinom u obliku izraženih pljuskova, zbog čega bi moglo biti bujičnih i urbanih poplava, posebice na opožarenim područjima. Umjereno do jako jugo okretat će na sjeverozapadnjak te prema večeri slabjeti. No prije toga more će mjestimice biti i valovito”, prognozirala je Mikuš Jurković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here