Home Vijesti Ni lijevo ni desno, nego riječko!

Ni lijevo ni desno, nego riječko!

1804
1

Lista za Rijeku i Akcija mladih predale su danas zajedničku listu za Grad Rijeku. Kako su je medijima predstavili predstavnici ove dvije stranke Danko Švorinić i Goran Frković radi se o regionalističkoj, multikulturalnoj, stručnoj i najmlađoj listi s velikom zastupljenošću žena. Slogan zajedničkog izbornog nastupa je ‘Ni lijevo ni desno, nego riječko’, s čime ove dvije stranke žele napraviti odmak od stranaka s centralama u Zagrebu i predstaviti se biračima kao jedina prava riječka alternativa.


Danko Švorinić, Predrag Blečić i Goran Frković prilikom
jučerašnje predaje kandidature za gradonačelnika Rijeke

Nositelj liste je Denis Pešut – predsjednik Liste za Rijeku, drugi je Danko Švorinić – predsjednik udruge Slobodna Država Rijeka, treći Bojan Kurelić – predsjednik riječke organizacije Akcije mladih. Na četvrtom mjestu nalazi se gradonačelnički kandidat ove dvije stranke Predrag Blečić, a na listi su i dva njegova zamjenika Srđan Honović i Aron Smešny. Među visoko plasiranima na izbornim listama nalaze se i međunarodna tajnica Liste za Rijeku Tamara Moranjak, vijećnik gradskog vijeća Grada Rijeke u mandatu 2001.-2005. Ivica Pađen, donedavni PGS-ovac i predsjednik vijeća mjesnog odbora Školljić Predrag Miletić te glumac talijanske drame Lucio Slama.

U Akciji mladih i Listi za Rijeku u izbore ulaze s velikim optimizmom budući da zadnje ankete pokazuju kako udruženim nastupom Lista za Rijeku i Akcija mladih postaju drugi blok u riječkom gradskom vijeću.


Zajednički izlazak na izbore Akcije mladih i Liste za Rijeku

Kako su istaknuli Švorinić i Frković, vijećnici zajedničke liste Akcije mladih i Liste za Rijeku u gradskom vijeću boriti će se za: Ekonomski program – Autonomija, slobodna luka, ekonomski razvoj, ideju regionalizacije i Riječke autonomne regije, povratak riječkog identiteta kao jednog od 5 hrvatska integralna identiteta, Kvarnersku metropolu uz osnivanje koordinacije Grada Rijeke i općina prstena, jačanje mjesne samouprave te programe za mlade, odnosno poticanu stanogradnju za mlade i centar mladih.

Predana i zajednička lista za županiju

Pred županijskim izbornim povjerenstvom predana je i zajednička lista Akcije mladih i Liste za Rijeku za primorsko goransku županiju. Nositelj i prvi na listi je Mario Alempijević, a mjesta su podijeljena obrnuto od gradske zajedničke liste pa je predstavnicima Akcije mladih pripalo drugo mjesto na kojem će biti Goran Frković. Na trećem mjestu je predstavnik Liste za Rijeku Zlatko Moranjak, četvrti je Srđan Honović iz Akcije mladih, a peta Sanja Perinić iz Liste za Rijeku.

Predstavnici AM i LISTE-RI očekuju jako dobre rezultate u županiji s obzirom na rejting dviju stranaka u Gradu Rijeci te Akcije mladih u Liburniji te se nadaju mjestu predsjednika županijske skupštine nakon izbora. (rd; foto: novi list)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here