Home Vijesti Ništa od dogovora Vlade i turskih ‘spasitelja’, radnici Dine u četvrtak blokiraju...

Ništa od dogovora Vlade i turskih ‘spasitelja’, radnici Dine u četvrtak blokiraju Krčki most

1165
3

U Ministarstvu financija danas je održan sastanak predstavnika tvrtke Çalişkan i njihovih odvjetnika s predstavnicima DIOKI-a, DINA-e, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva financija. Na sastanku su razjašnjeni međusobni odnosi i obveze države koja vodi brigu oko osiguranja 5 milijuna eura za isplatu prve dvije plaće radnicima DINA-e i DIOKI-a.

Država se obvezala na aktivno sudjelovanje oko nagodbe vjerovnika bankarskog sektora, državnih poduzeća i Porezne uprave te oko financijskog restrukturiranja DINA-e.

Predstavnici DIOKI-a, DINA-e i tvrtke Çalişkan na odvojenom će sastanku precizirati svoje odnose u postupku kupoprodaje DINA-e. Kad njihov dogovor bude postignut, bit će uplaćen i novac za plaće radnicima.

Prije završetka sastanka u Ministarstvu financija radnici Dine najavili skup upozorenja na Krčkom mostu: Radnici Dina Petrokemije održat će jednosatni skup upozorenja u četvrtak, 16. kolovoza, u 14 sati na Krčkom mostu, a od najavljenog skupa će odustati samo ako im se isplate plaće, izjavio je dopredsjednik Sindikata radnika Dina Petrokemije Predrag Mihaljević.

Radnici će na skupu odlučiti o blokadi prometa tijekom skupa, a najavit će i napuštanje postrojenja Dine u petak, 17. kolovoza, u 18 sati, kazao je.

Previous articleSandro Sukno u Primorju!
Next articleSantini: Najesen nas čeka užas, ljeto je fatamorgana

3 COMMENTS

 1. Kada bi se svaki saborski zastupnik odrekao placa za broj mjeseci,koje radnici Dine i ostalih poduzeca nisu dobili, svi bi bili zadovoljni, a nesto bi naucilil, ako nista , kako se zivi kada je prazan racun, a stizu rezije i treba jesti. Netko ne moze shvatiti, ako nije u istoj situaciji: Sit gladnome ne vjeruje, stara poslovica.

 2. @tracerica: Da, slažem se s tobom kako poslovica kaže kako sit gladnome ne vjeruje pa ću te i pitati da li su radnici Dine vjerovali radnicima koji su otpuštani prije 10-15, 20 godina.
  Jesu li i oni bili solidarni s drugima dok su imali nekoliko puta veće plaće od onih pred stečajem? – Siguran sam da nisu.
  Kada su slične situacije bile na televiziji, vjerojatno su radnici Dine prebacivali na drugi program.
  Sve podsjeća na onu pjesmu:
  Prvo su došli po komuniste, a ja se nisam pobunio,
  jer nisam bio komunist.
  Zatim su došli po Židove, a ja se nisam pobunio,
  jer nisam bio Židov.
  Zatim su došli po katolike, a ja se nisam pobunio,
  jer ja sam bio protestant.
  Zatim su došli po mene, a tada više nikoga nije bilo
  da se zauzme za mene.

  Naravno, ova je pjesma upozorenje i za sve nas ostale ukoliko ne budemo uz radnike Dine, jer će na kraju vrag doći i po nas ostale.

 3. A VRAG koji je sve zakuhao i dalje posluje na drugim poslovima koje su mu namjestili prijatelji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here