Home Vijesti Ništa od poskupljenja vrtića u Rijeci

Ništa od poskupljenja vrtića u Rijeci

908
0

Iako je Odjel za školstvo Grada Rijeke krajem listopada na adrese desetak vrtića drugih osnivača poslao obavijest kako će im od nove godine smanjiti subvencije što bi zasigurno utjecalo na cijene usluga koje na oncu plaćaju roditelji, na kraju će se od svega odustati.

Spomenuti prijedlog upućen je i u javnu raspravu te izazvao je dosta bure u javnosti, prvenstveno iz razloga što bi dio gradske djece doveo u podređen položaj u odnosu na ostatak njihovih vršnjaka. Na kraju ga je početkom tjedna jednoglasno odbio matični Odbor za predškolski odgoj i obrazovanje riječkog Gradskog vijeća.

Predsjednik tog Odbora Danko Švorinić (RI) je na tiskovnoj konferenciji u četvrtak najavio je da očekuje da prijedlog nakon svega neće biti ni upućen u proceduru ali ako dođe neće dobiti podršku Gradskog vijeća. Članica Odbora Morana Jokić upozorila je da umjesto ravnopravnosti sve djece, bez obzira na vlasnika vrtića koji pohađaju, treba preispitati model subvencija koji nije dovoljno transparentan i uzrokuje velike razlike u cijenama između vrtića.

Da poskupljenja neće biti potvrdio je jučer riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na predstavljanju prijedloga prorčauna za 2021.
– U sljedećoj 2021. godine neće se smanjiti subvencija privatnim vrtićima ali ćemo pooštriti analizu funkcioniranja. Teško mi je razumjeti da neki vrtići imaju 1000 kuna veću subvenciju od gradskih, to mi je teško objašnjivo. Subvencije vrtićima drugih osnivača treba izjednačiti na način da budu jednake gradskim vrtićima, zaključio je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here