Home Vijesti FOTO: Noćni štimung Fiumanke

FOTO: Noćni štimung Fiumanke

907
0

Od 09. -12. lipnja 2011. Rijeka je domaćin brojnim domaćim i stranim nautičarima te predstavnicima medija na 12. Međunarodnoj jedriličarskoj manifestaciji Fiumanka, najvećim događanjem kojim Rijeka slavi Dane sv. Vida. Noćni štimung ovogodišnje Fiumanke zabilježen je fotoaparatom našeg fotoreportera Andreja Turine.

Virtualna Fiumanka

Ovogodišnja Virtualna Fiumanka održala se u Rijeci, drugog dana 12. izdanja Fiumanke – jedne od najpoznatijih hrvatskih regata. S početkom u 20 sati, u prostorijama poznatog riječkog kluba Terminal, jedriličari, građani Rijeke, ali i svi zainteresirani mogli su se okušati u virtualnom regatnom natjecanju kroz „Virtual Skipper“ kompjutersku igricu, svjetski broj jedan u jedriličarskim online igrama.

18 natjecatelja natjecalo se u 3 kvalifikacijska kruga, da bi se u finalnom krugu šestoro najboljih nadmetalo za titulu pobjednika Virtualna Fiumanke. Pobjednik Vladimir Moćan osvojio je plov na jedrilici VOR 70 Pewag za vrijeme glavne Fiumanke, drugoplasirani Roko Štiglić poklon bon u optici Salmoiraghi & Vigano i trećeplasirana Lina Stoch jaknu robne marke Gill.

Ovogodišnja Virtualna Fiumanka dokazala je kako svake godine ima sve više poklonika te kako jedrenje bez vjetra u kosi svake godine privlači sve veći broj znatiželjnika.

Virtualna Fiumanka sastavni je dio Fiumanke, jedinstvene nautičke manifestacije koja se 12. godinu zaredom održava u Rijeci i priređuje pravi trodnevni jedriličarski spektakl tijekom kojeg se Rijeka pretvara u grad jedrenja. Danas se program Fiumanke nastavlja te sve regate postaju jedna – Velika Fiumanka.

Najdužu rutu, Rijeka – Omišalj – Rijeka, zajedriti će sportski krstaši koji je s lakoćom mogu svladati, dok onu najkraću, jedre barke tradicionalne gradnje s ciljem očuvanja baštine i tradicije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here