Home Sport Nova pobjeda domaćina: Nakon pive, zabranjene i trake u duginim bojama

Nova pobjeda domaćina: Nakon pive, zabranjene i trake u duginim bojama

106
0
FILED - Germany goalkeeper captain Manuel Neuer wears the captain's armband with the inscription "One Love" during the International friendly soccer match between Oman and Germany at the Sultan Qabus Sports Center, in the Germany's preparations for the FIFA World Cup Qatar 2022. Photo: Christian Charisius/dpa

FIFA je, piše Bild, zaprijetila reprezentacijama na Svjetskom prvenstvu da će ih kažnjavati žutim kartonom prije utakmice ako budu nosili One Love kapetanske trake u duginim bojama. Podsjetimo, navedena traka ne spada u standardiziranu opremu koju propisuje FIFA i to se može smatrati kršenjem FIFA-inog pravila, koja će za svaki krug imati posebne trake predviđene za kapetane.

One Love trake u duginim bojama promiču inkluzivnost prema LGBTQ+ osobama i načelni je plan bio da kapetani niza reprezentacija na Svjetskom prvenstvu koriste tu traku. Izgleda da od toga neće biti ništa jer su FIFA-ine prijetnje urodile plodom, budući da reprezentacije polako odustaju od te ideje.

Odustali su Engleska, Wales, Nizozemska, Belgija, Švicarska, Njemačka i Danska. Tu traku su obećali nositi kapetani Engleske, Njemačke, Belgije, SAD-a, Danske, Francuske, Nizozemske, Švicarske i Walesa.

“Zalažemo se za poruku One Love i nastavit ćemo je širiti, ali naš prioritet na Svjetskom prvenstvu je pobjeđivanje utakmica. Onda ne želite da kapetan svaku utakmicu započne sa žutim kartonom”, stoji u priopćenju KNVB-a, koji je bio spreman plaćati financijske kazne samo da bi nosio One Love traku.

“To da nas FIFA želi kazniti na terenu je neviđeno. To se protivi duhu našeg sporta koji povezuje milijune ljudi. U sljedećem razdoblju kritički ćemo se osvrnuti na naš odnos s FIFA-om zajedno s drugim uključenim zemljama.”

O svemu se oglasio i nizozemski kapetan Virgil van Dijk: “Ne volim igrati sa žutim kartonom u džepu, pogotovo ako to možemo spriječiti. Nisam još ništa čuo, a ako išta čujem, raspravit ćemo to interno.”

Iz FA-a tvrde da su ogorčeni i frustrirani FIFA-inom odlukom te su u rujnu pisali FIFA-i kako namjeravaju nositi One Love traku. Iznose razočaranje trenera i igrača te da su bili spremni plaćati kazne, no dobivanje žutih kartona uoči svake utakmice ne mogu si dozvoliti.

Previous articleKek: Vjerujem da će doći dan kad ću se vratiti na Kvarner
Next articleMali spolni organ na glavi: Od srama morao nositi masku kad god je izlazio iz kuće (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here