Home Vijesti Novi detalji tragedije u Malinskoj u kojoj je 22-godišnjak izgubio život

Novi detalji tragedije u Malinskoj u kojoj je 22-godišnjak izgubio život

1031
0

Dvadesetdvogodišnji mladić s područja Dobrinjštine život je izgubio tijekom večernjih sati ponedjeljka dok je na plaži Rupa u središtu Malinske, električnim peračem prao ‘gumeni grad’, plutajućeg igrališta.

Nesretni je mladić, koji je ondje sezonski i radio, zajedno s još nekoliko svojih kolega te večeri prionuo poslu raspremanja zrakom napunjenih elemenata plutajućeg zabavnog kompleksa te je, nešto nakon 19 sati, koristeći se ‘mini-washem’ započeo pranje na obalu izvučenog plažnog rekvizita, saznaje Novi list. U jednom se trenutku čuo prasak nakon kojeg je nesretni mladić pao na tlo.

Stradao je od udara električne energije s kojom je u dodir došao iz neispravnog ili oštećenog uređaja kojim se koristio, a moguće i iz oštećenog produžnog kabela kojih je, kažu nam upućeni u događanja koja su se te večeri zbila na popularnoj malinskarskoj plaži, na tlu bilo rastegnuto nekoliko. Iako su nesretnom mladiću u pomoć odmah priskočile njegovi kolege, a nakon dvadesetak minuta i na poprište tragedije iz Krka pristigli djelatnici Hitne medicinske pomoći, nesretnom 22-godišnjaku nije bilo spasa. Upućeni u tijek nezapamćene tragedije predstavili su nam i da su sva nastojanja medicinara da reanimiraju mladića, a koja su trajala gotovo cijeli sat bez rezultata.

Očevid je obavljen suradnjom policijskih službenika, predstavnika inspekcije zaštite na radu odnosno Državnog inspektorata, a dovršetkom njihovih izvida i vještačenja utvrdit će se postoje li u ovoj nesreći elementi nečije odgovornosti za neki propust ili neispravnost sustava kojim se stradali mladić koristio. Tijelo stradalog otočana prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku riječkog Medicinskog fakulteta gdje će se obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti. Svi koji su svjedočili tragičnom događaju u blizini malinskarskog aquaparka, ali i oni koji su čuli za nesreću u kojoj je izgubljen još jedan mladi život, jučer su bili potreseni i šokirani događajem kakvog ondje nitko ne pamti.

Kako je priopćila policija, teška nesreća na radu dogodila se u ponedjeljak navečer, prilikom obavljanja poslova na plaži u Malinskoj na otoku Krku, a u kojoj je smrtno stradao 22-godišnji hrvatski državljanin. Očevid na mjestu događaja obavljen je u suradnji policije i inspektora zaštite na radu iz Državnog inspektorata.

Prema do sada utvrđenom, mladić je stradao dok je koristeći perač prao sprave u vodenom parku. Tijelo stradalog mladića prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi obdukcije.

Utvrđivanje svih relevantnih činjenica ovog događaja nastavlja se u suradnji s nadležnom inspekcijom rada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here