Home Vijesti Novi obračun na Zmijskom otoku. Što je bacio ruski Suhoj? Kazetne...

Novi obračun na Zmijskom otoku. Što je bacio ruski Suhoj? Kazetne bombe za sprječavanje desanta ili fosforne bombe za uništavanje opreme?

427
0

Zmijski otok, s kojeg se u četvrtak povukla ruska vojska, ponovno je u fokusu rata u Ukrajini nakon vijesti da su dva ruska borbena zrakoplova Suhoj Su-30 bombardirala 17 hektara zemlje i stijena u Crnom moru.

Naime, kasno sinoć proširila se vijest da su na otok poslane ukrajinske snage, odnosno da su iz smjera Odese krenuli patrolni čamci s ukrajinskim vojnicima koji su se trebali iskrcati na otok i zauzeti ga.

No, u trenutku desanta, prema informacijama s mreže Telegram, došlo je do napada dvaju ruskih zrakoplova koji su ukrajinske vojnike navodno napali kazetnim bombama.

Međutim, priča ima i drugu verziju. Naime, general-pukovnik ukrajinske vojske Valerij Zalužni objavio je da je “ruski okupator bacio dvije fosforne bombe na Zmijski otok”.

Navodno je, prema ukrajinskim izvorima, Rusija htjela uništiti vojnu opremu i sustave protuzračne obrane vrijedne nekoliko desetaka milijuna dolara kako ne bi pali u ukrajinske ruke.

Za sada nema službene potvrde ove informacije, osim da je ukrajinski dron snimio trenutak napada ruskih Suhoja na Zmijski otok.

Previous articlePreminula suputnica s talijanskog motocikla na kojeg je naletio kombi iz Rijeke!
Next articleZnanstvenici rade na piluli zahvaljujući kojoj bismo mogli doživjeti 200 godina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here