Home Biznis Novi predsjednik uprave hrvatskog ogranka holdinga Baloise

Novi predsjednik uprave hrvatskog ogranka holdinga Baloise

1136
0

U drugom polugodištu 2010. godine Darko Cesar će postati novi predsjednik Uprave tvrtke “Basler osiguranje Zagreb”, hrvatskog ogranka holdinga Baloise. Doći će na mjesto Martina Kampika koji je u Hrvatskoj samo privremeno obavljao ovu dužnost.

Darko Cesar (55) hrvatski je državljanin. Od 1998. godine član je uprave, a od 1999. i predsjednik Uprave “Merkur osiguranje d.d.”, jednog od vodećih hrvatskih osiguravajućih društava u privatnom vlasništvu.  Od 2006. do 2010. godine Darko Cesar predsjedavao je hrvatskim Udruženjem osiguravatelja tako da je izvrsno pozicioniran na hrvatskom tržištu. Nastavit će s izgradnjom tvrtke “Basler osiguranje Zagreb” na temelju definirane strategije koncerna Baloise. Za imenovanje Darka Cesara na mjesto glavnog izvršnog direktora potrebno je još i odobrenje nadzorne agencije.

Od 1. siječnja 2009. je Martin Kampik bio zadužen za poslovanje hrvatskih ogranaka holdinga Baloise, “Basler osiguranja” i 2007. godine pripojenog “Osiguranja Zagreb”. Njegova su zaduženja prvenstveno obuhvaćala reorganizaciju ove dvije tvrtke te njihovo objedinjavanje u današnje poduzeće “Basler osiguranje Zagreb”. Martin Kampik u kratkom je razdoblju dosljedno ostvario te prije nekoliko mjeseci i uspješno priveo kraju reorganizaciju i poslovnu integraciju nekadašnje dvije poslovne jedinice. Po završetku svog angažmana u Hrvatskoj vratit će se u sjedište koncerna Baloise.(rd)

Previous articleUOČI SANADEROVOG ODLASKA: Ježić prodao skladišta državi po 3 puta većoj cijeni od realne!
Next articleRodić potpisao za Rijeku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here