Home Kolumne Obavijesni razgovor u Energu

Obavijesni razgovor u Energu

3821
0
Piše: Slavenka Žuža
Piše: Slavenka Žuža
Piše: Slavenka Žuža

Iščitavajući silne NN na koje me uputila Hera u jednom od naših posljednjih dopisivanja, pripremala sam se na razgovor s djelatnicima Energa.
Nakon neuspješno provedene ankete među korisnicima centralnog grijanje u Rijeci, Energo je počeo provoditi individualne razgovore s ovlaštenim predstavnicima zgrada. Energovi inženjeri umjesto da razmišljaju o racionalizaciji troškova toplinske energije, počeli su glumiti Ipsos Puls i osluškuju mišljenje suvlasnika. Troše silne radne sate slušajući Stanka iz zelene zgrade što misli o novom ZTTE-u, koji nema pojma ni što je to ali zna da mu je grijanje preskupo. Na sličan razgovor sam otišla i ja. Iz posljednjeg Herinog dopisa vezanog uz povećanje cijena fiksnog dijela, moglo se iščitati da se naknada za opskrbu regulira ugovorom koji Energo kao kupac toplinske energije mora objaviti s cjenikom usluga te sam zatražila uvid u te ugovore. Ugovora nema. Energo proizvođač nema s Energom distributerom, ni opskrbljivačem ni kupcem niti jedan ugovor tako da nisam mogla provjeriti cijenu naknade za opskrbu iako postoji zakonska obaveza za istim. Navodno su im usmeno iz Here priopćili da ne moraju sami sa sobom sklapati ugovor. Nakon što sam uporno inzistirala da mi se predoči na osnovu čega se podigla tolika naknada za opskrbu, te se nije poštivala Herina odluka o visini tarifnih stavki od 1.9.2014. ubacujući termine regulacijskih ciklusa ( nadam se pravilno), optužena sam da sam provokator! Eto, postupila po Herinim uputama i tražila ugovore kojim se reguliraju te silne naknade i optužiše me da sam provokator. Bojim se da ću u sljedećem razgovoru biti špijun. A možda i terorist?!
Poanta priče je da oni ne mogu spustiti cijene fiksnih troškova jer im se nisu troškovi smanjili. Zaposlili su još djelatnika u sektoru plinarstva s objašnjenjem da razvijaju taj sektor (?!). Točka na i bila je izjava da bi morali smanjivati plaće. Je l’? U čemu je tu problem? I meni se nekoliko puta u ovoj recesiji smanjivala plaća.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here