Home Najnovije Obersnel: “Nije me sram reći da je trenutno od ceste do Žute...

Obersnel: “Nije me sram reći da je trenutno od ceste do Žute Lokve puno važnija cesta prema Dubrovniku”

111
8

Na današnjem aktualnom satu Gradskog vijeća Grada Rijeke SDP-ov vijećnik Ivan Ivaniš upitao je gradonačelnika o jučerašnjem skandalu na licitaciji poslovnih prostora Grada Rijeke na Titovom trgu, odnosno o pobuni riječkih poduzetnika zbog, po njihovim riječima, namještenih natječaja za poslovne prostore. “Riječ je o nakaradnom shvaćanju demokracije u kojoj postoji sloboda govora i sloboda riječi. U cijelom ovom razdoblju nije bilo niti jednog izgubljenog spora koji bi mogao govoriti o greškama gradskih službi. Podnijet ću tužbu u ime Grada za vrijeđanje mene osobno i grada Rijeke”, izjavio je gradonačelnik.

Ljiljanu Cvjetović iz HSU-a zanimalo je zašto građani moraju koristiti ulsuge tvrtke Dimnjačar d.o.o. s obzirom da su nezadovoljni cijenom i uslugom te tvrtke. Gradonačelnik je pojasnio da je tvrtka Dimnjačar d.o.o. posao dobila na zadnjem natječaju na kojem se javila kao jedina koja ispunjava uvjete.

Vijećnicu Irenu Vukosavljević zanimalo je jesu li riječke škole obuhvaćene najavljenim vladinim projektom javno-privatnog partnerstva. Gradonačelnik Obersnel je pojasnio da su za program prijavljene tri riječke osnovne škole – Osnovna škola Vežica, u kojoj se planira nadogradnja baletne škole, Osnovna škola Gornja Vežica i Osnovna škola Pehlin. Vrijednost radova procijenjena je na 30 milijuna kuna. Gradonačelnik je također najavio da postoje planovi o izgradnji jedne nove sonovne škole na području gdje se grade POS-ovi stanovi.

Idiličnu atmosferu u gradskoj vijećnici pokvarila je Vesna Buterin (HDZ) koja je podsjetila gradonačelnika kako je svojevremeno podržavao bivšeg župana (i bivšeg ministra) Komadinu u mišljenju kako je za Rijeku iznimno važna izgradnja ceste do Žute Lokve. Buterin je zanimalo zašto je Obersnel u međuvremenu promijenio mišljenje. Gradonačelnik joj je odgovorio da je on mišljenja da je od ceste do Žute Lokve puno važnija cesta D 403. “Nije rečeno da se cesta do Žute Lokve neće graditi, nego da trenutno nije prioritet zbog nedostatka sredstava i definiranja prioriteta”, pojasnio je Obersnel i dodao da se ne srami reći da je trenutno od ceste do Žute lokve puno važnija cesta prema Dubrovniku!

Aktualni sat priveden je kraju Obersnelovim ničim izazvanim vrijeđanjem vijećnice Tomislave Zečević-Pedić (HDZ). U nastavku zasjedanja Gradskog vijeća gradski vijećnici raspravljat će o inicijativi vijećnika Danka Švorinića (Lista za Rijeku) o osnivanju Radne grupe za utvrđivanje činjenica o sigurnosti garaže Stari grad te o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o osnivanju kulturnih vijeća Grada Rijeke koju je pokrenula inicijativa DAR MAR, a koju je Gradskom vijeću predložio Danko Švorinić. (sp)

Previous articleVIDEO: Pobuna na Titovom trgu!
Next articlePropast Veletržnice ribe: Direktorica će radnicima podijeliti otkaze

8 COMMENTS

 1. Obi treba što prije podnijeti ostavku jer ne štiti i ne zastupa više svoj grad i PGŽ. Ajde Riječani budite hrabri i izađite na ulice i tražite prijevremene izbore ili vam je draže gledati gradonačelnika kako se bavi karnevalom 2013. godine. Dajte ljudi, trgnite se više.

 2. mira… hoćemo i sto posto ćemo glasati za tvog Biondića. On je zadnja karika da ovaj grad napokon postane selo.

 3. “…Obersnel i dodao da se ne srami reći da je trenutno od ceste do Žute lokve puno važnija cesta prema Dubrovniku…”
  I dodao da su maškare važnije od gradske knjižnice, da je Galeb važniji od novog autobusnog kolodvora, da je prišt na nosu važniji od sablasnih prostora R. Benčića, ruševne lansirne rampe torpeda i tako dalje i tako dalje. Ah da, a potpune nevažni su i građani, važni su samo političari koji su sami sebi svrha.

 4. Miro, ajde stavi ruku na srce, razmisli i reci: moze li ozbiljan narod nakon svega sto je HDZ napravio na nacionalnoj razini, dati toj stranci glas na lokalnoj? Ako je glasanjem za SDP narod, kako kazes, uspavan, ne bi li glasanjem za HDZ potpisao vlastitu eutanaziju?

 5. Ma koja tabu i budalastina tema hdz u rijeci ili u drzavi. To su price kojem malu djecu se strasi, babaroga…SDP Rijeka na celu sa Linicem i Obrsnelom su satrali ovaj grad!
  Nitko drugi niti jedna druga stranka nije dobila priliku voditi grad pa da se kaze da sdp je najbolji.
  Novi List je uz ovo dvoje krivac za morlano i privredno propadanje Rijeke jer nas truju lazima i mazu oci bez da su jedno rekli istinu = SDP unistio Rijeku.

 6. Dragi naivci samo i dalje uživajte u Obijevom gradu i pogledajte malo oko sebe kako napreduju općine i gradovi gdje SDP nije na vlasti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here