Home Vijesti Obersnel: U budućnosti ne isključujem veliku koaliciju s nekim novim HDZ-om

Obersnel: U budućnosti ne isključujem veliku koaliciju s nekim novim HDZ-om

514
0

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel gostovao je u Novom danu i komentirao aktualne političke događaje.

Na pitanje izmiču li stvari kontroli po pitanju tzv ‘Stožera za obranu hrvatske Rijeke ili su to marginalne pojave, Obersnel je odgovorio:

– Ja vjerujem da se radi o marginalnim pojavama, prije svega nije mi baš jasno od koga bi to Rijeku trebalo braniti, pogotovo ne hrvatsku Rijeku. Većina projekata koji su izazvali buru i reakcije su projekti koje provodi Muzej suvremene umjetnosti, na čijem je čelu Slaven Tolj, branitelj koji je sudjelovao u obrani Dubrovnika.

A na pitanje je li zagovaratelj velike koalicije Obersnel je odgovorio:

– Kao gradonačelnik ja sam srdačno dočekao svakog ministra i predsjednika vlade u proteklih 20 godina, jer to doživljavam poslom. Ne moramo se slagati u svjetonazorima, ali posao je posao. Imam dobre odnose i s Plenkovićem i s većinom ministara iz ove vlade. Ako me pitate za veliku koaliciju, mislim da još nije vrijeme za to, možda jednom u budućnosti, ne treba niti to isključiti. SDP je prošao svoju katarzu, od Saveza komunista preko Stranke demokratskih promjena do Socijaldemokratske partije. HDZ tu katarzu još nije prošao, on je negdje napola, i bit će zanimljivo vidjeti kakvi će biti unutarstranački stranači izbori. U budućnosti, s nekim novim HDZ-om ne isključujem mogućnost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here