Home Najnovije Obilježavanje 15 godina Teatra Rubikon otvara premijera ‘Nezamjetljiv polazak’

Obilježavanje 15 godina Teatra Rubikon otvara premijera ‘Nezamjetljiv polazak’

677
0

Teatar Rubikon ove godine slavi 15 godina rada. Povodom ove obljetnice priredili su bogat program koji će se održati od 29. svibnja 2010. do 10. lipnja 2010. na različitim lokacijama. Program otvara premijera Nezamjetljiv polazak 29. svibnja u Filodrammatici. Riječ je o istraživačkom projektu i suradnji koreografkinje Andreje Rauch Podrzavnik (Ljubljana), kazališne i mimske umjetnice Ivane Peranić (Rijeka/London) te glazbenika Josipa Maršića (Opatija) u koprodukciji Zavoda Federacije iz Ljubljane i riječkog Teatra Rubikon.

Radi se o duetu koji se igra s percepcijom vremena i istražuje dinamiku momenata koji nastaju u suodnosu dvoje izvođača, dva medija, dva postojanja. Balansira između scenskog i svakodnevnog, stvarnosti i iluzije, bivanja i akcije, tišine i zvuka i u tim tranzitnim međustanjima pokušava se zaustaviti: usporiti vrijeme, modulirati prostor, opaziti ono nezamjetljivo; učiniti nevidljivo vidljivim.

Dijelovi koreografije prerađeni su piecevi mimskog repertoara – Dodir (1967.) i Antička borba (1945.). Jedna od glavnih koreografskih strategija bila je obrada/prerada kao bitno svojstvo suvremene estetike te suvremeni načini čitanja i percipiranja pokreta kao oblika ponašanja.

Za koreografiju su zaslužni Andreja Rauch Podrzavnik u suradnji s Ivanom Peranić, za glazbu Josip Maršić, a izvođači su Ivana Peranić i Josip Maršić.

Ulaznice su u pretprodaji na štandu pored Radio Rijeke (30kn) od 22. svibnja do 01. lipnja. Blagajna je otvorena sat vremena prije početka predstave na mjestu događanja (cijena 50kn).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here