Home Vijesti Obitelji pretučene vukovarske djece organiziraju prosvjed, ne žele političare: ‘Napadače nazivate naši...

Obitelji pretučene vukovarske djece organiziraju prosvjed, ne žele političare: ‘Napadače nazivate naši dečki’

279
1
Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/human-fist-163431/

Roditelji maloljetnika koji su postali žrtve brutalnog napada u Vukovaru najavljuju prosvjed ispred Gradske uprave kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo divljačkim nasiljem koje se dogodilo 6. siječnja 2023. godine. U priopćenju poslanom medijima, roditelji izražavaju ozbiljnu zabrinutost zbog napada i odlučuju se na javni prosvjed kako bi privukli pažnju na ozbiljnost problema nasilja u gradu.

Zahtjevi roditelja za Vukovar Bez Nasilja

Roditelji su istaknuli sedam ključnih zahtjeva koje postavljaju vlastima i društvenim institucijama:

  1. Hitno i Bezuvjetno Pritvaranje Svih Napadača: Zahtijevaju brzu i efikasnu policijsku akciju uhićenja svih počinitelja nasilja kako bi se jamčala pravda za njihovu djecu.
  2. Uključivanje Državnog Aparata: Traže aktivno uključivanje državnih institucija u rješavanje ovog problema, pozivajući na suradnju između lokalne i državne razine.
  3. Zabrana Okupljanja BBB u kući u Centru Grada: Roditelji zahtijevaju mjere koje će spriječiti huligane da se okupljaju u centru grada te traže odgovornost odgovornih za sigurnost u zajednici.
  4. Učestaliju Policijsku Ophodnju u Gradu: Traže povećanje prisutnosti policije u gradu kako bi se smanjila mogućnost novih incidenata i stvorila atmosfera sigurnosti.

Poziv Politici da Se Distanciraju

U priopćenju, roditelji izražavaju svoje nezadovoljstvo političkim ponašanjem u vezi s ovim događajem. Pozivaju političare da se distanciraju od skupa, izbjegavaju političke manipulacije i fokusiraju se na rješavanje problema nasilja u Vukovaru. Oštro kritiziraju političare koji su nazivali napadače “naši dečki“, izražavajući potrebu da se politika udalji od situacije kako bi se osigurala nepristranost i integritet rješavanja ovog ozbiljnog problema.

Prosvjed za Miran Vukovar

Roditelji pozivaju građane da se pridruže njihovom prosvjedu kako bi zajedno poslali snažnu poruku zajednici i vlastima. Traže podršku za stvaranje Vukovara bez straha, gdje djeca mogu sigurno rasti, učiti i družiti se. Prosvjed će se održati u subotu u 10 sati, a roditelji nadaju se masovnom odazivu kako bi zajedno mogli inzistirati na nužnim promjenama i podizanju razine sigurnosti u njihovom gradu.

Istražni Zatvor za Osumnjičenog

Istražni zatvor određen je za 23-godišnjeg osumnjičenika za sudjelovanje u fizičkom napadu na maloljetnike. Sudac istrage ističe ozbiljnost okolnosti koje ukazuju na potrebu očuvanja sigurnosti i neometanja kaznenog postupka. Osumnjičeni je, zajedno s trojicom drugih, pretukao skupinu maloljetnika, nanoseći im teške tjelesne ozljede. Policija i dalje provodi istragu kako bi utvrdila sve činjenice vezane uz ovaj brutalni napad na djecu.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here