Home Vijesti Penava: Napadači na maloljetnike u Vukovaru su BBB

Penava: Napadači na maloljetnike u Vukovaru su BBB

277
0
Piše: Mario Nakić/Liberal.hr

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava osudio je nedavni incident u kojem je skupina mladića napala maloljetnike, ozlijedivši ih, te izjavio da su napadači pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boysa (BBB). Pozvao je nadležne institucije da brzo i odlučno kazne odgovorne osobe.

Napad se dogodio u subotu u središtu Vukovara, a žrtve su pretrpjele teške ozljede, što je rezultiralo pružanjem medicinske pomoći u KBC Osijek. Penava je novinarima izrazio žaljenje zbog tučnjave, naglasivši podršku organima reda i pravosuđa u brzoj provedbi zakonitih mjera. Također, istaknuo je neprihvatljivost osjećaja tjeskobe i straha među građanima te zagovarao nultu toleranciju na nasilje.

Priveden 23-godišnji hrvatski državljanin

“Svjestan sam da su ti incidenti postojali i prije i da će postojati u budućnosti, ali je bitno kako se spram njih odnosimo. Stoga pozivam na nestajanje takvih pojava i apeliram na sudionike i napadače da to više ne rade”, poručio je Penava.

Naglašavajući da represivne mjere postaju posljednji izbor nakon neuspjeha u sprječavanju nasilja kroz odgoj, Penava je pozvao na radikalno smanjenje incidenata. Policija je uhitila 23-godišnjeg hrvatskog državljanina, jednog od napadača, te nastavlja s kriminalističkom istragom incidenta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here