Home Biznis Objavljena lista 10 najboljih aerodroma, 7 ih je u Aziji, a 3...

Objavljena lista 10 najboljih aerodroma, 7 ih je u Aziji, a 3 u Europi!

741
1

Skytrax je najavio ljestvicu najboljih svjetskih zračnih luka 2021. godine, a prvi put u gotovo desetljeću nova je zračna luka koja zauzima prvo mjesto. Ove godine, međunarodna zračna luka Hamad u Kataru pobijedila je singapursku zračnu luku Changi.

Qatar Airways također je pobijedio Singapore Airlines na ljestvici najboljih svjetskih avioprijevoznika za 2021. godinu, zauzevši prvo mjesto i gurnuvši Singapur na treće mjesto,

Najbolji svjetski aerodrom rangiran je putem ankete tijekom koje su glasovali korisnici aerodroma iz cijelog svijeta. Istraživanje se provodilo od kolovoza 2020. do srpnja 2021. U rezultatima istraživanja bilo je 500 zračnih luka, a sudjelovalo je preko 100 nacionalnosti korisnika.

Prema Skytraxu, istraživanje procjenjuje iskustva putnika u zračnim lukama za usluge poput prijave, dolaska, transfera, kupovine, sigurnosti i useljavanja. Istraživanje je također uključivalo poseban odjeljak o COVID-19.

Deset najboljih svjetskih zračnih luka prema Skytraxovom istraživanju:

Međunarodna zračna luka Hamad, Katar
Međunarodna zračna luka Tokio Haneda, Japan
Singapurska zračna luka Changi, Singapur
Međunarodna zračna luka Incheon, Južna Koreja
Zračna luka Narita Tokyo, Japan
Zračna luka München, Njemačka
Zračna luka Zurich, Švicarska
Zračna luka Heathrow, Engleska
Međunarodna zračna luka Kansai, Japan
Međunarodna zračna luka Hong Kong, Hong Kong

Prva američka zračna luka koja se našla na popisu 100 najboljih svjetskih zračnih luka je Houstonova. Interkontinentalna zračna luka George Bush na 25. mjestu. Međunarodna zračna luka Vancouver nalazi se na 24. mjestu, što je čini najboljom zračnom lukom u Sjevernoj Americi.

Za potpuni popis ovogodišnjih pobjednika i drugih stvari poput najboljeg svjetskog aerodromskog osoblja, najčišće zračne luke na svijetu ili najbolje sigurnosne luke na svijetu posjetite Skytraxovu web stranicu.

1 COMMENT

  1. Postoji trend koji se n a glo razvio posle pandemije korone a to je iznajmljivanje malih aviona i putovanje u manjim grupama. Jeste skuplje ali je zato ugodnijie, bezbednije i brže. Na prostoru Balkana postoje nekoliko subjekata koji iznajmljuju svoje avione, a rade i svetski ogranci većih avio agenata kao na pr Royal Charter Servide, a dolaze i drugi. Aerodoromi treba da se pripreme za prihvat ovakih eltelica, a aerodrom u Rijeci je odličan za organizovanje takvih letova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here