Home Vijesti Objavljena tjedna prognoza

Objavljena tjedna prognoza

81
0

Tijekom vikenda bi aktivnosti na otvorenom moglo ometati promjenjivo i nestabilno vrijeme s mjestimičnim pljuskovima, na Jadranu i neverama, u subotu ponajprije na sjevernom dijelu, prognozira za HRT Tomislav Kozarić.

Početak novog tjedna bit će stabilniji te barem djelomice sunčan, na Jadranu uz slabu i umjerenu buru i sjeverozapadni vjetar. Jutra će biti svježija, osobito u unutrašnjosti, gdje je moguća i kratkotrajna magla, a poslijepodneva sve toplija.

U drugoj polovici sljedećega tjedna povećava se vjerojatnost za ponovno nestabilnije dane.

Vikend će mjestimice u istočnoj Hrvatskoj početi uz kišu i pljuskove, kojih bi u Posavini i Podunavlju moglo biti još i prijepodne, a zatim razvedravanje. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadnjak te će biti 2 do 3 °C manje toplo nego u petak.

Nakon kiše i grmljavine još tijekom noći, u središnjoj će Hrvatskoj veći dio subote biti podosta sunca. No neće biti stabilno pa kasno poslijepodne i osobito navečer ponovno treba računati na mjestimične pljuskove, ponajprije u zapadnijim predjelima. Najviša dnevna temperatura oko 25 °C, a vjetar uglavnom slab.

U gorskom području i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom te i dalje nestabilno, uz dnevnu temperaturu podjednaku kao u petak. Kiša, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji mogu biti i izraženiji, najvjerojatnija je u noći i ujutro te poslijepodne i navečer. Vjetar uglavnom slab promjenjiva smjera, a more malo valovito.

U Dalmaciji bi najviše sunčanog vremena i topline trebalo biti u južnijim područjima, osobito na otocima. A u prvom dijelu i sredinom dana na sjeveru i u unutrašnjosti Dalmacije izgledni su prolazni pljuskovi s grmljavinom, koji mogu biti i izraženiji. Zatim će zapuhati umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, na otvorenom moru sjeverozapadnjak, uz malo do umjereno valovito more.

Na jugu Hrvatske u noći i ujutro još bi moglo biti ponekog pljuska s grmljavinom ili nevere. Zatim im se vjerojatnost smanjuje i prevladavat će sunčano. Zapuhat će umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak uz većinom umjereno valovito more. Najviša dnevna temperatura oko 27 °C.

U nedjelju na kopnu još poneki pljusak ili malo slabe kiše, osobito u gorju i na istoku. Zatim stabilnije i barem djelomice sunčano, ujutro uz mogućnost kratkotrajne magle, pogotovo u utorak. Vjetar do tada slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, pogotovo u Slavoniji. U utorak najsvježije jutro, a danju toplije.

I na Jadranu, nakon još mjestimičnih pljuskova s grmljavinom u nedjelju, vrijeme se u ponedjeljak stabilizira. Prevladavat će sunčano i vrlo toplo, a zapuhat će umjerena bura, u popodnevnim satima sjeverozapadnjak.

Previous articleSnimljeno što je kralj Charles rekao premijerki: ‘Pribojavao sam se tog trenutka’
Next articlePogođen Eurojackpot od 150.633 kuna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here