Home Biznis Obustavljen stečaj 3. maja!

Obustavljen stečaj 3. maja!

1157
0

Stečajni sudac na Trgovačkom sudu u Rijeci obustavio je postupak za otvaranje stečaja 3.maja jer su se stvorili i formalni preduvjeti za to, odnosno, račun brodogradilišta je odblokiran, javlja N1.

Na sudu je za sutra bilo zakazano ročište, ali je ono ovom odlukom otkazano. Ovakva odluka suda je očekivana nakon što je Vlada donijela odluku o jamstvima za 3. maj, a uprava postigla dogovor s vjerovnicima i naručiteljima.

Vlada je prošli tjedan ovlastila Ministarstvo financija da brodogradilištu 3. maj izda državno jamstvo za kreditno zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i/ili drugih poslovnih banaka u visini od 26 milijuna eura za dovršetak novogradnje 733.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat istaknuo je tom prilikom da ugovorena cijena broda iznosi 33,36 milijuna eura, pri čemu napominje da se odlukom predviđa da 3. maj, nakon što isplati iznos od 50 milijuna kuna HBOR-u u cilju zatvaranja dijela ranijih obveza, kao i vrati kredit koji se odnosi na odluku o ovom jamstvu, ostatak prihoda od prodaje broda uplati u državni proračun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here