Home Biznis Od danas možete avionom u Milano iz Zagreba

Od danas možete avionom u Milano iz Zagreba

282
0

Irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, od danas prometuje na redovnoj liniji između Milana i Zagreba.

Početkom lipnja Ryanair je otvorio svoju prvu liniju prema Zagrebu iz Brusselsa (Zračna luka Charleroi) koja trenutno prometuje dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, a od danas ovaj poznati prijevoznik uvodi još jednu liniju iz Milana (Zračna luka Bergamo), piše Croatian Aviation.

Linija Milan Bergamo – Zagreb – Milan Bergamo prometovat će četiri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka, subote i nedjelje, a letovi su na ovoj liniji najavljeni i u prodaji sve do kraja ožujka sljedeće godine.

Prvi dolazak zrakoplova iz Milana u Zagreb zakazan je u 11 sati i 50 minuta, dok je polijetanje prema Milanu planirano u 12 sati i 15 minuta. Ryanair i u Zagrebu ima vrlo kratak ground time od svega 25 minuta.

Od danas, 17. lipnja, do kraja listopada Ryanair će između Milana i Zagreba obaviti gotovo 80 povratnih letova i pritom ponuditi gotovo 30 tisuća sjedala. Valja istaknuti kako je zračna luka Bergamo udaljena otprilike sat vremena vožnje automobilom od centra Milana.

Krajem srpnja Ryanair će pokrenuti još tri redovne linije prema Zagrebu. Naime, prvi letovi iz Rima, Gotenburga i Londona najavljeni su za 27. srpanj, dok će ostalih 10 najavljenih linija s prometom započeti u rujnu.

Croatian Aviation podsjeća da je Zagreb prije izbijanja globalne pandemije imao redovnu sezonsku liniju Croatia Airlinesa za Milano (zračna luka Malpensa) sa zrakoplovima tipa DashQ400, no nacionalni avioprijevoznik ovog ljeta ne prometuje na spomenutoj liniji pa je Ryanair od danas jedina kompanija s kojom je moguće direktno putovati između Zagreba i glavnog grada Lombardije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here