Home Vijesti Od petka na Kvarneru jaka bura, preko vikenda veća količina kiše

Od petka na Kvarneru jaka bura, preko vikenda veća količina kiše

408
0

Od danas će u Hrvatskoj postupno biti sve manje vruće. Dan će biti još uglavnom sunčan, a od petka treba računati na promjenljivu naoblaku i povremenu kišu, posebno u subotu i nedjelju kada mjestimice može pasti veća količina oborine. Na Jadranu početkom novog tjedna, kao i u dane vikenda, bura, poglavito na sjevernom dijelu. Podno Velebita ona može biti jaka. Pritom od petka do nedjelje kiše i lokalnih neverina može biti uglavnom u Hrvatskom primorju i Istri, a u Dalmaciji će se zadržati većinom sunčano. Obilje sunca posvuda i u četvrtak, uz slab i umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, piše HRT.

Na istoku će tako četvrtak obilovati suncem. Ponegdje će biti umjerene naoblake, a ujutro je uglavnom uz rijeke moguća i kratkotrajna magla. Temperatura će od najnižih jutarnjih između 15 i 19 danju porasti do vrijednosti od 29 do 31 stupanj. U središnjim područjima danju podjednako toplo kao danas s temperaturom od 27 do 30. A noć i jutro bit će osjetno ugodniji nego danas uz najnižu temperaturu između 14 i 17. Pritom većinom sunčano, popodne ponegdje s umjerenom naoblakom te mjestimice umjerenim jugozapadnjakom. Ujutro samo rijetko može biti magle, kao i u kotlinama gorske Hrvatske.

I u ovom dijelu naše zemlje podosta sunca, od sredine dana samo ponegdje u unutrašnjosti Istre te u dijelu Gorskog kotara uz mogućnost za poneki pljusak ili malo kiše. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru i zapadni te sjeverozapadni. Najviša temperatura od 24 do 27, u Istri i Hrvatskom primorju između 27 i 30. Vrijednosti dnevne temperature oko 30 stupnjeva očekuju se u Dalmaciji, također uz jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenome i sjeverozapadnjak.

Prevladavat će sunčano, a sunce i vrućina obilježit će četvrtak i na krajnjem jugu, gdje će, kao i drugdje u Hrvatskoj, noć i jutro biti manje topli nego danas. Uz jugozapadni i zapadni vjetar, na otvorenome i sjeverozapadni koji lokalno poslijepodne može biti i jak, more će biti malo do umjereno valovito.

Do kraja tjedna promjenljiva naoblaka te povremena kiša, u petak na istoku i u Lici, krajem dana i na zapadu unutrašnjosti, a od subote na kišu treba računati gotovo posvuda. Pritom ponegdje može biti jačih pljuskova uz veću količinu oborine. Temperatura još malo niža nego sutra, posebno u subotu. Na moru uglavnom sunčano, osobito u Dalmaciji. Na sjeveru povremeno oblačnije uz povećanu vjerojatnost za kišu i neverine, poglavito u subotu. Krajem petka na sjevernom Jadranu zapuhat će bura koja podno Velebita povremeno može biti jaka s olujnim udarima. Noć na četvrtak bit će, dakle, zamjetno ugodnija od one između utorka i srijede. U četvrtak danju pritom sunčanije nego danas, a vrućina će popustiti i na istoku. Od petka u unutrašnjosti dva, tri promjenljivija dana s povremenom kišom i još nižom dnevnom temperaturom. Na moru manje oblaka nego na kopnu, na sjevernom dijelu uz buru manje toplo nego u Dalmaciji, piše HRT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here