Home Mozaik Odbacila je sve i kupila kartu u samo jednom smjeru za Japan:...

Odbacila je sve i kupila kartu u samo jednom smjeru za Japan: “Sad sam beskućnica, život je preskup”

185
0
pexels bagus pangestu 1440476

Ponekad se svakodnevica može pretvoriti u pretijesan kavez, uz svakodnevno jutarnje buđenje u krevetu i započinjanje uobičajene rutine – kava, tuširanje, auto, posao, dom – postaje sve teže. Sve dok ne dođete do točke pucanja i uhvatite sebe kako buljite u strop. Ne možete pomaknuti nijedan mišić. Tada osjetite da se morate  okrenuti, vidjeti drugi put i krenuti njime.

Svakodnevni kavez

Neki nikada neće smoći hrabrosti za skok u mrak i možda će s vremenom uspjeti urediti svoj život i zadovoljiti se svakodnevicom. Drugi se čak i ne trude ponijeti sa sobom svjetlo kako bi shvatili hoće li pad boljeti ili gdje će stati.

Primjer za ovo je Kiawanna Moore, žena koja je kupila jednosmjernu kartu za Japan, a potom na društvenim mrežama ispričala svoje iskustvo – putovanje. Prije gotovo godinu dana odletjela je iz Louisiane i danas je beskućnica na Tajlandu.

Kiawannino putovanje

Kiawanna je objavila video u kojem govori o svom životu u posljednjih godinu dana, otkako je donijela odluku da proda sve što ima kako bi kupila kartu za Japan. U kolovozu 2023. napustila je SAD i sletjela u Japan, “bez ikakvih planova i ne znajući ništa”.

Ubrzo je Kiawanna shvatila da su troškovi života visoki i da ondje “ne može dugo financijski izdržati”. Otud odluka da kupi drugu avionsku kartu i krene na dugi let do Tajlanda.

Kako je postala beskućnica

Prošlo je pet mjeseci od slijetanja, kaže «još uvijek nisam uspjela shvatiti kako i što raditi da zaradim za život. Vremenom sam ostala bez novca i… postala sam beskućnica.”

Korisnici su bili oštri: “To je bila 100% tvoja krivnja. Nisi ništa planirala. Ne žalim te zbog ovoga”. Drugi imaju više razumijevanja: “Bježanje od problema ponekad samo stvara nove. Nadam se da ćeš pronaći sebe i ponovno se ujediniti sa svojom obitelji.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here