Home Mozaik Odbila je skinuti muža s aparata: Tri godine kasnije se probudio i...

Odbila je skinuti muža s aparata: Tri godine kasnije se probudio i rekao jednu riječ

165
0

Zamislite da ste se tek vjenčali sa osobom koja je ljubav vašeg života, zamislili ste cijeli život da provedete zajedno i jedva čekate da uživate u ostatku vaših života.

Međutim, tek što se otpočeli ljubavnu idilu, nakon samo sedam mjeseci dođe do tragedije. Ljubav vašeg života je odjednom na aparatima, a doktori vam govore da ne polažu mnogo nade u njegov oporavak. Teško je zamisliti ovaj tužan scenario, pogotovo da zamislimo da se desi nama, ali za Danijel Dejvis ovo je bila tragična realnost.

Ona je u srpnju 2011. godine dobila poziv iz bolnice da je njen muž, Met, doživio tešku saobraćajnu nesreću, dok je vozio motor. Danijel ga je, uprkos tome što su joj doktori rekli da nema nade da će se njen muž probuditi, odbijala skinuti sa aparata koji su ga održavali u medicinski izazvanoj komi.

Nakon tri godine i bezbroj molitvi izgovorenih od strane njegove žene, Met se probudio i rekao jednu riječ koju Danijel nikada neće zaboraviti:

“Pokušavam”.

Met se motorom uključivao na autoput kada je, velikom brzinom, naletio na nepropisno parkirano vozilo i udario u njega. Ne samo što je zadobio višestruke prelome, već je zadobio i teške povrede glave. Ležao je u bolnici potpuno onesposobljen i u nesvjesti, ali Danijel je uvijek bila pored njega.

Kada su joj doktori rekli da više ništa ne može napraviti za njenog muža, Danijel se suočila sa teškom odlukom: da li da ga isključi sa aparata ili da se nastavi boriti.

Kasnije je rekla da je odluka zapravo bila veoma jednostavna:

“Znala sam da će nam Bog pomoći da zajedno prođemo kroz ovo. Vjerovala sam da za Boga ovo nije bila krupna stvar”.

Kasnije su Meta premjestili u kuću Danijeline majke, gdje su se organizirale u smjenama, radi cjelodnevne brige o njemu.

Met se uspješno oporavlja, što su doktori mislili da je nemoguće, ne samo što se uspješno oporavlja, već što se uopće probudio iz kome.

Zahvaljujući nepresušnoj vjeri njegove žene, ovaj par sada ima drugu šansu za sretan, zajednički život.

Previous articleRusija u utorak istupa iz UEFA-e?
Next articleMapa pokazuje koji europski narod ima najzdravije zube, rezultati za Hrvatsku će vas šokirati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here