Home Najnovije Rusija u utorak istupa iz UEFA-e?

Rusija u utorak istupa iz UEFA-e?

69
0

U utorak, 27. prosinca, Nogometni savez Rusije donijet će odluku o tome hoće li istupiti iz UEFA-e, europske krovne nogometne organizacije. Rusija je zbog invazije na Ukrajinu pod sankcijama pa je ruskoj reprezentaciji i ruskim klubovima zabranjeno sudjelovati u FIFA-inim i UEFA-inim natjecanjima.

“Ova će odluka sigurno utjecati na to kako će se ruski nogomet razvijati u sljedećih deset godina. Počeli smo razgovarati o tome, ali smo se složili da se prvo moraju analizirati svi mogući scenariji i njihove posljedice”, rekao je predsjednik RFS-a Aleksandar Djukov.

Ruse je najviše pogodilo što je reprezentacija izbačena iz dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo te što uopće ne sudjeluje u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Od suspenzije je Rusija odigrala samo tri utakmice, bili su to prijateljski susreti s Kirgistanom, Tadžikistanom i Uzbekistanom.

“Dovoljno je samo usporediti odnos Azije i Europe prema nama. U Aziji imamo 48 reprezentacija i samo dvije ili tri ne žele igrati protiv nas. To je potpuno drugačije od ovog što se događa u Europi jer ovdje više od pola reprezentacija ne želi susrete s nama”, izjavio je Djukov.

Dodao je i da je igranje bez zastave i himne isto jedna opcija te da mu je i to prihvatljivije od situacije u kojoj se Nogometni savez Rusije sada nalazi.

Previous articleL’Equipe izabrao Gvardiola i Modrića u momčad godine, pogledajte najboljih 11
Next articleOdbila je skinuti muža s aparata: Tri godine kasnije se probudio i rekao jednu riječ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here