Home Mozaik Oliver ne želi Urbana na svom koncertu

Oliver ne želi Urbana na svom koncertu

1983
0
Riječki glazbenik otkrio je za Net.hr pozadinu odustajanja od nastupa s Oliverom Dragojevićem u New Yorku, zaključujući da više nema tih novaca zbog kojih bi se popeo na pozornicu Carnegie Halla.
 
Sam Urban riješio je zbrku koju su stvorile kontradiktorne informacije na internetskoj stranici Oliver and friends, koja ne spominje Urbana kao gosta koncerta u Carnegie Hallu 9. listopada te na službenoj stranici Carnegie Halla, koji navodi riječkog glazbenika kao gosta. Objasnio je kako su organizatori koncerta htjeli da on nastupi, čemu se kasnije ipak usprotivio Dragojević.”U principu želja za mojim nastupom nije potekla od Olivera Dragojevića, već od organizatora koji su na neki način htjeli taj koncert približiti toj publici, strancima. Na neki način ga modernizirati”, objašnjava za Net.hr Urban, koji otkriva da su pregovori tekli pet-šest mjeseci, te da je sve već bilo sto posto sigurno kada je Oliver iskazao negodovanje zbog toga.”Čuo sam i od ljudi s kojima se druži da ne želi da budem tamo, a i po njegovim izjavama u medijima sam zaključio da je to tako i da je bolje da u to ne ulazim. Nitko mi nije rekao da odstupim, no rekle su se neke stvari preko kojih se znalo da neću moći prijeći. Što se očekivalo to se i dogodilo”, govori Damir dodajući i kako nema tih novaca zbog kojih bi se nakon svega popeo na pozornicu Carnegie Halla.”Meni to iskreno ne treba, pa sam odustao od toga. Ispod česti mi je da se guram u to. Nema tih financijskih razloga da me natjeraju da se tamo popnem u takvoj situaciji. Oliver ima pravo na to, birati svoje goste, to je ipak njegov koncert. No žao mi je što do toga nije došlo ranije, to mi je problem”, govori Urban, koji unatoč svemu kaže kako Olivera iznimno cijeni i da mu je žao što neće nastupiti zajedno.

“Skidam kapu Oliveru zbog svega što je napravio u svom životu. Meni je samo žao što netko, ili on, nije našao vremena i javio mi se”, priča riječki umjetnik.

No razloga za veselje Urban svakako ima. Uskoro mu stiže novi album, koji će, kako kaže pjevač, imati itekako kontroverzan naslov i na kojem je surađivao s drugim poznatim splitskim pjevačem – Zlatanom Stipišićem Gibonnijem.

“Gibonni ipak nije zapjevao na albumu, već mi je pomogao oko albuma, što će se i čuti na pjesmama. Album je trebao izaći vani 19. rujna, na moj rođendan, no izglednije je da će to biti u listopadu jer ni omot još nije završen”, zaključio je Urban. (Net.hr)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here