Home Vijesti Oluja ide prema Hrvatskoj!

Oluja ide prema Hrvatskoj!

228
0
7893d812 9f25 47ba a3c5 a4f0981200ee
DHMZ

Prema najnovijoj prognozi europskog sustava za upozorenje na oluje, Estofex, čak dvije trećine Europe suočit će se s jakim grmljavinskim nevremenom praćenim obilnim kišama. Ovo nevrijeme već se brzo približava sjevernom Jadranu, krećući se brzinom od 50 do 60 km/h prema obali Istre.

Meteorološke Prognoze za Hrvatsku

Meteorološki radar DHMZ-a pokazuje velike količine oborina koje se očekuju. Bojan Lipovšćak, meteorolog N1, najavio je naoblačenje sa zapada koje će donijeti jaku kišu i grmljavinu večeras i tijekom noći na utorak. Očekuje se da će jugo pojačati, a na južnom Jadranu udari vjetra mogli bi doseći olujnu jačinu s brzinama do 70 km/h.

Moguća Pojava Tuče

Nestabilni vlažni zrak mogao bi u utorak mjestimice donijeti velike količine oborina. Od jutra se u Gorskom kotaru i sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti očekuju pljuskovi uz grmljavinu. Grmljavinski oblaci će se brzo premještati poslijepodne nad međurječje Save i Drave. Uz olujne udare vjetra i obilne oborine, moguća je i pojava tuče, posebno u okolici Požege, Slavonskog Broda te u Baranji.

Kako pokazuje i stranica Rain Alarma, nevrijeme se približava Hrvatskoj.

Prognoza DHMZ-a za Danas

“Djelomice sunčano i nestabilno. Lokalni pljuskovi uglavnom popodne, češći u unutrašnjosti, mogu biti i izraženiji, navečer i drugdje. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na Jadranu i jugozapadni. Najviša temperatura od 22 do 27°C”, prognoza je DHMZ-a za danas.

Pripreme i Upozorenja

S obzirom na prognozu, preporuča se građanima da prate najnovije meteorološke informacije i budu na oprezu. Moguće su prometne poteškoće, poplave te štete uzrokovane tučom i olujnim vjetrom.

Zaštita imovine i sigurnost

  • Osigurajte vanjske predmete koji bi mogli biti nošeni vjetrom.
  • Parkirajte vozila u zaklonjenim područjima.
  • Izbjegavajte putovanja u najteže pogođene regije ako nije nužno.
  • Pripremite se na moguće prekide u opskrbi električnom energijom.

Pripremite se za nevrijeme i ostanite sigurni prateći najnovije informacije i preporuke stručnjaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here