Home Vijesti Opozicija napušta sjednicu Gradskog vijeća?

Opozicija napušta sjednicu Gradskog vijeća?

1580
0
foto: rijeka
foto: rijeka
foto: Rijeka.hr

Opozicijski vijećnici mogli bi napustiti sjednicu Gradskog vijeća ukoliko se na dnevnom redu nađe i Izvješće o izvršenju proračuna koje nije proslo na prošloj sjednici. U oporbi tvrde kako se radi o silovanju procedure i kršenju Zakona o proračunu. Naime u članku 110. Zakona o proračunu predviđen je rok za podnošenje godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna predstavničkom tijelu, a on je istekao 1. lipnja. Također, u ponovno predloženoj tocki nema podtočaka koje su izglasane na prošloj sjednici ali su i gradonačelnik i predsjednica Gradskog vijeća nakon neuspjelog izglasavanja utvrdili kako ni one nisu prošle ukoliko nije izglasano samo izvješće.

O kakvom se pravnom nesnalaženju gradskih službi radi svjedoči i informacija prema kojoj je predsjednik Odbora za promet Hrvoje Burić na svom odboru pokušao ponovno raspravljati o spornoj točki ali ga je tajnica obavijestila kako je to nemoguće jer je odgovarajući zaključak već izglasan prošli mjesec!

– Možda možemo trpjeti vrijeđanja i manipulacije od gospodina Obersnela ali rad mimo Zakona nećemo dozvoliti i ako se bude inzistiralo na provedbi ove točke dnevnog reda mi u takvoj proceduri nećemo sudjelovati, najavljuje u ime kluba vijećnika Liste za Rijeku – Akcija mladih Bojan Kurelić koji je tijekom jučerasnjeg dana predao prigovor na predloženi dnevni red sjednice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here